Obradović posle poraza u evroligaškom derbiju: Izgledamo kao ekipa bez iskustva

Partiza je poražen u Evroligi u još jednoj neizvesnoj završnici, a ovoga puta bolja je bila Crvena zvezda. Trener crno-belih Željko Obradović je istakao da je njegov tim imao više šansi za pobedu.

Imali smo 4 otvorena šuta u završnici, 5/27 nije za ovaj nivo. Ali ja ću stati uz moje igrače, i preuzimam odgovornost, rekao je Obradović.

Upitan je Obradović o atmosferi i upitan zašto ovako nije na ABA ligi.

Atmosfera je bila sjajna, sjajna slika je otišla u Evropu. Zašto u ABA ligi nije ovako? To znači da liga mora da se menja. Zvezda je zaslužila pobedu, pogodili su otvoren šut, mi nismo.Mi smo prekinuli da igramo na 20:11. Od tada je svaki igrač uzeo loptu i igra sam, a Zvezda napravila 29:13 što je skandalozno.

Na pitanje novinara da fale plej i centar, Obradović se nije složio.

Ja verujem u igrače koje imam. Lesor igra mnogo minuta, ali on ima fantastičnu energiju. Smajlagić nije spreman da igra. Brodzijanski je odigrao slabo. Da su ove lopte ušle, niko to ne bi pominjao.

Istaknut je problem sa neizvesnim završnicama.

Imamo utakmicu u nedelju. I da smo dobili isto bi bilo sa Olimpijom. Sreća je pa nemamo vremena da razmišljamo, nama je ta utakmica veoma važna. U pojednim trenucima izgledamo kao ekipa koja nema nimalo iskustva, i to je najveći problem.

Partizan je bio dominantan u skoku.

Mi smo dominirali u skoku, ali nismo materijalizovali tu prednost. Imali smo mnogo izgubljenih lopti i to u trenucima kada smo imali jednog ili dva igrača viška.

Mala minutaža Nanelija?

Neko mora da ima manju. Uvek će biti tih pitanja. Sad je igrao Tristan, igrao je vrlo korektan. Naneli na terenu za 7 minuta, rezultat je bio -14. U pojedinim trenucima damo koš, i to je bilo kao da smo se popeli na Mont Everest, a Zvezda trči u leđa i da koš ili dođu do penala.

O povratku Alekse Avramovića?

Avramović je počeo da radi sa loptom, bez kontakta. Polako se uvodi, dobro se oseća, fizički je spreman, ali sve je drugačije kada se dođe do 5 na 5. Postepeno ćemo ga uvoditi, završio je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE