BLIZU JE: Ivanovića neverovatan start vodi pravo do istorije Crvene zvezde!

Nakon što je preuzeo vođenje tima Crvene zvezde, Duško Ivanović ne zna za poraz.

Nanizao je ukupno osam pobeda, od čega čak pet evroligaških, pritom i poslednju, istorijsku, u prvom okršaju sa Partizanom u Evroligi.

Uz to je trijumfovao protiv večitog rivala i nešto pre toga u ABA ligi.

Sad je, posle jako lošeg starta, Crvena zvezda na polovičnom učinku u elitnom evropskom takmičenju sa po šest pobeda i poraza i ponovo se ne isključuje ni mesto u plejofu.

Trener crveno-belih se na ovaj način približio i individualnom rekordu kluba, koji drži Dejan Radonjić, a tiče se broja uzastopnih pobeda u Evroligi.

Ivanović ih trenutno ima pet, nad Albom u Berlinu, Makabijem i Virtusom u hali “Aleksandar Nikolić”, kao i onu sinoćnju nad Partizanom u Areni.

Da bi izjednačio dostignuće zemljaka potrebno je da sa crveno-belima trijumfuje u obe utakmice duplog programa naredne nedelje, kada će na svom parketu dočekati Žalgiris u utorak, a potom i Olimpiju iz Milana dva dana kasnije.

Radonjić je do rekorda došao u sezoni 2016/17, prvoj otkako se takmičenje igra po sadašnjem sistemu, kada je nanizao trijumfe nad Real Madridom, CSKA, Žalgirisom, Fenerbahčeom, Makabijem, Baskonijom i Panatinaikosom, koji je preuzeo ove sezone posle drugog mandata u redovima tima sa Malog Kalemegdana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE