POSLE DRAMATIČNE ZAVRŠNICE I PENALA: Argentina u polufinalu – Mesi u istoriji! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pobedom nad Holandijom posle boljeg izvođenja penala (4-3), nakon što je u regularnom toku i posle produžetaka bilo 2-2.

Utakmicu je obeležio Lionel Mesi koji je zabeležio asistenciju i gol, tako se ponovo upisavši u istoriju fudbala. On je na kraju pogodio dva penala, pošto je bio precizan i na kraju, kada je najveći junak bio Emilijano Martinez koji je odbranio prva dva penala Holanđana, kao i njegov prezimenjak Lautaro koji je pogodio odlučujući jedanaesterac.

Argentina je povela golom Moline u 35. minutu, kada je iskoristio precizno dodavanje Mesija koji je pronašao rupu između nekoliko protivničkih igrača.

Sa ovim rezultatom se otišlo i na pauzu, a Argentina nije želela da spusti gard ni u drugom poluvremenu, iako nije bilo mnogo šansi.

U takvom odnosu snaga bi zlata vredan bio pogodak koji je mogao da usledi u 62. minutu da Mesi nije zaustavljen nepropisno na ivici šesnaesterca. Sam je preuezo odgovornost pri izvođenju slobodnog udarca, šutirao opasno, ali ipak malo iznad prečke.

To je Mesi ipak učinio u 72. minutu, sa penala. Tako se upisao u istoriju svojim desetim golom na prvenstvima sveta, pošto se izjednačio sa Gabrijelom Batistutom.

Tome je prethodio faul Damfrisa, koji je naseo na fintu Akunje na marginama šesnaesterca.

Zanimljivo da selektor Argentine nije pomišljao na povlačenje, pa je u 82. minutu u igru ušao jedan od najboljih napadača sveta Lautaro Martinez, koji je zamenio Hulijana Alvareza.

To kao da se odmah obilo o glavu, pošto je ekspresno usledio pogodak Holanđana, kojim su prepolovili zaostatak. Sa leve strane je sjajno centrirao Berghuis, a glavom realizator bio Veghorst.

Dva minuta kasnije umalo napadač Bešiktaša nije postigao svoj drugi pogodak i poravnao rezultat. Zastao je tada dah svim Argntincima kada je snažnim šutem pogodio spoljni deo mreže.

Fudbalska drama kulminirala je u 89. minutu kada je preneta na fizički sukob. Sve se dogodilo kada je Leandro Paredes lansirao loptu ka klupi protivničkog tima, što je dovelo do velikog meteža posle ulaska igrača sa klupe Holanđana na teren.

I dok golman Nopert, plačući sam na holandskoj strani terena, nije mogao da gleda šta se događa pred protivničkim golom u poslednjoj šansi za produžetak, desilo se čudo!

Argentinci su se skoncentrisali u živom zidu, postavili i “ležećeg” igrača, ali su holandski fudbaleri pokazali zašto je fudbal ponekad jednostavna igra. Kupmajners je prosto dodao loptu Veghorstu, zaobilazeći bedem, a ovaj svojim drugim pogotkom na utakmici odveo utakmicu u dodatnih pola sata.

Nije bilo konkretnih šansi sve do 116. minuta, kada se sve zahuktalo. Enco Fernandez je tada šutirao preko prečke, ali je ipak izborio korner pošto je lopta zakačila Verghorsta. Posle centaršuta Di Marije iz ugla ozbiljno je zapretio i Pecela, ali takođe je poslao loptu glavom preko gola.

Na suprotnoj strani je odličnom reakcijom novi šok sprečio golman Emilijano Martinez, koji je presekao centaršut De Jonga, a odmah nedugo potom je zapretio njegov prezimenjak Lautaro, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Krenuli su sve jači naleti Argentine kako se utakmica bližila kraju. Posle pokušaja Mesija ponovo je dobijen udarac iz ugla, nakon čega je Enco Fernandez prodrmao stativu.

Ipak, na kraju se polufinalista odlučivao na penal-lutriji!

Virdžil Van Dajk je preuzeo odgovornost već kod prvog udarca, ali je Martinez sjajno odbranio, a svojim drugim pogođenim jedanaestercem danas prednost materijalizovao Mesi. Martinez je apsolutni junak postao kada je odbranio penal i Berhausu.

Prvi penal za Oranje je uspeo da pogodi Hopmajners, ali uzalud, kao i Veghorst i De Jong u sledeće dve serije. Ono što je propustio u završnici produžetaka, Enco Fernandez nije završio ni kasnije, pošto sada nije pogodio ni stativu i promašio je ceo gol. Ipak, sve je rešio Lautaro, koji je direktno odveo Argentinu u polufinale!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE