SP: Hrvati ponovo sa penala do polufinala (VIDEO)

Reprezentacija Hrvatske je učesnik polufinala Svetskog prvenstva pošto je posl 1:1 i 4:2 na penale savladala Brazil.

Od starta meča fudbaleri brazila su uzeli loptu, dok su se Hrvati branili u niskom bloku.

Osim nekoliko prelazaka centra u kojima su izborili korner, izabranici Zlatka Dalića nisu uspeli više da naprave.

Sa druge strane, Brazil je teško dolazio do prilika, ali je svaku koju su napravili osujetio sjajni Livaković koji je bio nepremostiva prepreka.

Posebno u drugom poluvremenu, a najbolju šansu je imao Nejmar koji nije uspeo da zaobiđe sjajnog hrvatskog golmana i meč je otišao u produžetke.

U produžetku je višena ista slika i kada se mislilo da će se bez golova ući i u drugi produžetak bez golova, Nejmar je povukao jednu akciju i posle razmene duplih pasova i sjajne akcije, predriblao je Livakovića i loptu poslao u mrežu za toliko čekano vođstvo.

U drugom produžetku sve je išlo ka tome da će brazil pobediti, ali u 117. minutu posle jednog šuta Bruna Petkovića, lopta je promenila smer i Alison je bio savladan i bilo je 1:1.

U 121. minut Brazil je preko kazemira imao priliku da meč reši u svoju korist, ali se opet isprečio sjajni Livaković i meč je otišao da se rešava na penale.

U penal seriji i Brazilci su već u prvoj seriji promašili penal potšo je Rodrigo loše šutirao i Livaković je bez mnogo muke to odbranio. Sa druge strane Hrvati su bili sigurni i Alison nije bio blizu da odbrani penal. Na kraju u četvrtoj seriji Markinjos pogađa stativu i Hrvatska se plasirala u polufinale iako je samo jednom šutnula na gol Brazila za celu utakmicu.

Hrvati čekaju pobednika meča Holandija -Argentina koji je na programu u 20 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Zverev u polufinalu

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u završnicu mastersa u Majamiju. U meču četvrtfinala savladao je Mađara Fabijana Marožana...

POVEZANE OBJAVE