FIFA pokrenula postupak posle meča Argentine i Holandije

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinske postupke protiv Fudbalskih saveza Argentine i Holandije, nakon meča četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Disciplinska komisija FIFA je otvorila postupak protiv Argentine zbog potencijalnog kršenja članova 12 (neprilično ponašanje igrača i zvaničnika) i 16 (red i bezbednost tokom utakmice).

Protiv Holandije je pokrenut postupak zbog potencijalnog kršenja člana 12.

Argentina se plasirala u polufinale posle boljeg izvođenja penala, pošto je u regularnom delu i posle produžetaka bilo 2:2.

Utakmica je obilovala incidentina, a španski sudija Antonio Mateu Lahos je podelio ukupno 15 žutih kartona, uključujući i crveni karton za holandskog igrača Denzela Damfrisa tokom izvođenja jedanaesteraca.

Nakon što je sa penala pobedu doneo Lautaro Martinez, argentinski igrači su se na centru terena “rugali” protivničkoj ekipi, kao odgovor za provokacije Holanđana tokom izvođenja penala.

U prvom polufinalu Svetskog prvenstva u utorak na stadionu Lusail od 20 sati se sastaju Argentina i Hrvatska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dogovoreno: Bahar popustio, Zvezda uštedela!

Kako prenose mediji u Izraelu, Crvena zvezda je postigla dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. On je...

POVEZANE OBJAVE