ZVEZDA NASTAVILA NIZ POBEDA: Bentil dominirao, Ilić i Topić iskoristili šansu, igrao i Raduljica

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju niz nepobedivosti, pošto su protiv Mornara u hali “Aleksandar Nikolić” upisali devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, slavivši sa 93-77.

Na ovom meču su odmor dobili Filip Petrušev i Džon Holand, a šansu Dalibor Ilić i Miroslav Raduljica, koji nisu igrali otkako je došlo do smene na klupi i dolaska Duška Ivanovića. Ono što bi moglo da zabrine jeste povreda Luke Mitrovića, koji se nakon toga nije vraćao u igru.

Mornar je dobro startovao preko poena Derona Rasela i Marka Pecarskog, ali je mladi srpski centar ubrzo potpuno zatvoren do kraja utakmice.

Na drugoj strani je Lazić postigao trojku za prednost od 12-6, a potom je u svom najboljem svetlu počeo da se prikazuje Ben Bentil, koji je sipao iz svih oružja, do kraja poluvremena sakupivši već 18 poena.

Njega je u završnici prve četvrtine zamenio mladi Dalibor Ilić, koji se tako našao na parketu posle problema sa povredom i formom, i odmah pokazao šta ume. Nakon promašaja Lazarevića uhvatio je loptu i poentirao, dok je u prvoj fazi drugog perioda odlično istrčao kontru nakon što je Marković oduzeo loptu Pecarskom i bacio “tačdaun” pas.

U završnici prve četvrtine priliku je po prvi put od dolaska Duška Ivanovića na klupu dobio i nekadašnji srpski reprezentativac Miroslav Raduljica, ali se nije proslavio i delovao je veoma loše u fazi napada, sa dva velika promašaja ispod koša.

Fec Rasel je na pet sekundi do istekao prve četvrtine pogodio trojku i održao svoj tim u egal odnosu, pošto je ekipa iz Crne Gore gubla samo sa 25-22.

Crveno-beli su ipak održavali stečenu prednost konstantno, a nakon nove trojke Bentila na oko dva i po minuta do kraja poluvremena došli i do prve dvocifrene prednosti (44-32).

U završnici prvih 20 minuta svoju priliku je veoma dobro iskoristio i mladi Nikola Topić, koji je pečatirao poluvreme pogotkom za tri poena sa zvukom sirene, čime je na veliki odmor aktuelni šampion otišao sa najvećom dotadašnjom prednošću, kada je vodio sa 52-36.

Topić je posle 20 minuta igre imao na svom kontu već 8 poena, ali u drugom poluvremenu nije ulazio u igru.

Nakon povratka na parket razvio se pravi šuterski obračun, koji su razmenom trojki na samom početku najavili Luka Vildoza na jednoj, i Nemanja Vranješ na drugoj strani. Usledilo je potom nekoliko promašaja, ali je na nivou ostao Deron Rasel, čijom trećom trojkom u ovom kvartalu Mornar stiže na samo -7 (59-52).

Na oko tri minuta do kraja treće deonice u listu strelaca upisao se i Raduljica, koji je zakucavanjem uz faul krunisao sjajnu akciju Markovića i Ilića, a potom pogodio i dodatno bacanje. Potom je odreagovao odlično i u odbrani kada je iskakanjem zajedno sa Dobrićem naterao Ivanovića da napravi grešku u koracima, a potom još jednom zakucao, kada ga je u svom stilu “poslužio” nekadašnji saigrač iz reprezentacije Stefan Marković.

Kao po pravilu, i treća četvrtina zatvorena je trojkom, a ovog puta je to ponovo učinio Rasel, koji je tako pred ulazak u poslednjih deset minuta smanjio zaostatak na jednocifrenu razliku (71-62).

Poslednji nalet tima Mihajla Pavićevića, koji je usledio posle trojke Vujačića, odbio je Ben Bentil, koji je vezao pet uzastopnih poena nakon toga, kada se srpski i regionalni šampion odlepio na +15.

Nejefikasniji na utakmici bio je Deron Rasel sa 32 poena, na šta je dodao i 5 asistencija i 3 skoka, ali nije imao dovoljnu podršku saigrača. Dvocifren je bio i Petar Vujačić sa 10 poena, dok je u odnosu na standard zakazao Marko Pecarski, koji je na kraju sakupio 8 poena, ali i uhvatio 10 lopti.

U pobedničkom timu je blistao Ben Bentil koji je na 18 poena iz prvog poluvremena dodao još 8 u završnici, dok je šansu sjajno iskoristio Dalibor Ilić kome su dva skoka falila za dabl-dabl, pošto je imao 11 poena i 8 skokova, uz još 2 asistencije.

Dvocifren je bio još i Ognjen Dobrić sa 10 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije, dok su Raduljica (2 skoka, 1 blokada), Vildoza (6 asistencije, 3 skoka) i Topić upisali po 8.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE