Posle velike drame Cedevita savladala Partizan

U ovkiru 10. kola ABA lige košarkaši Partizana izgubili su u gostima od Cedevite rezultatom 77:74.

Tim Željka Obradovića je dobro počeo meč, pa je na krilima Egzuma i poveo sa 5:0, ali je u nastavku četvrtine Cedevita preuzela kontrolu nad utakmicom. Bolje su izgledali na terenu, što je rezultovalo serijom za plus sedam. Uz odlične role Alena Omića i Karla Matkovića Cedevita je prvu četvrinu dobila u svoju korist rezultatom 23:19.

Početkom druge četvrtine Papapetru je pogodio za dva, potom je imao i sjajnu asistenciju za Naneli nakon koje Amerikanac pogađa trojku, potom još poen reprezentativca Grčke gde j Partizan istopio zaostatak od sedam poena.  Usledila je nova serija Cedevite od 5:0, pa je Željko Obradović odmah reagovao tajm-autom i crno-beli su trojkama raspoloženih Egzuma i Papapetrua još jednom izjednačili rezultat. Na poluvremenu se otišlo rezultatom 43:43, a od 43 poena crno-belih, 31 postiguli su Egzum i Papapetru.

Velika borba viđena je na startu drugog poluvremena. Počelo je trojkom Admasa, a uzvratio je Egzum odmah istom merom. Odvijala se velika borba u trećoj deonici, a crno.-bele je u igri držao večeras fantastični Egzum. lus sedam je bila najveća razlika koju je imala Cedevita u trećoj četvrtini.

Partizan posle trojke Ledeja na startu poslednje četvrine dolazi do vođstva, a posle poena Pantera tim Željka Obradovića je imoa vođstvo 72:68. Međutim domaćin je zaigrao dosta bolje, pa su preokrenuli rezultat. U poslednjem minutu utakmice domaći su imali prednost od 75:72 posle poena koje je postigao Jogi Ferel.

Na minut do kraja Partizan je bio u minusu od tri poena, Egzum je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, zatim je Olimpija izgubila loptu, i Partizan je imao napad, fauliran je Lesor koji je bio precizan samo jednom. Nakon toga Adams je fauliran, i za razliku od Partizanovih igrača pogodio je oba bacanja i crno-belima je preostalo osam sekundi za napad. Egzum je šutirao za tri ali nije bio uspešan.

Partizanu je ovo drugi poraz, i sada je na skuro od 8:2.

Najefikasniji kod Olimpije bio je Ferel sa 18 poena, a u timu Željka Obradovića Dante Egzum je imao 24 poena, Papapetru je dodao 17.

U narednom kolu tim Željka Obradovića igra 19. decembra, kada im u goste dolazi FMP.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE