RASEL ODLAZI ČIM SE OBEZBEDI OPSTANAK: Može da bira destinaciju

Košarkaši Mornara poraženi su juče od Crvene zvezde, uz još jednu blistavu partiju Derona Rasela, pravog otkrića Mornara za ovu sezonu.

On je danas postigao 35 poena, dok je na samom startu oborio i rekord ABA lige sa 47 poena na utakmici.

Očekivano, privukao je pažnju drugih klubova, a to ne krije ni trener tima iz Bara Mihailo Pavićević, koji je istakao da klub već sada ima osam ponuda za njega, kao i da ga neće sputavati, ali da se prvo mora obezbediti opstanak u prvoj regionalnoj ligi.

Odmah da odgovorim, to je jedna od osam ponuda koje su došle do mene. Od Kine, Rusije, Evrope i nema tajni. Nismo mi klub koji će nekoga da sputava. Čim obezbedimo opstanak, biće priče o tome, otkrio je trener Barana.

On je govorio i o razlozima dobre igre američkog eksplozivnog pleja.

Rasela smo našli smo na koledžu. Imao je prosek 13 poena. Kad je došao, šutirao je oko trojke. Rekao sam mu da ne volim te šuteve, a on me zbunjeno gledao. Pitao me koje volim, pa sam mu rekao da se pomeri metar dalje i pitao se da li sam lud. Kad sam mu objasnio da treba da šutne, ako može, dao sam mu tu slobodu, on se razigrao. Pogodili smo ga, igra sjajno, nadam se da će nam pomoći da obezbedimo opstanak, objasnio je Pavićević.

Nije propustio ni da prethodno pohvali kolegu sa klupe Crvene zvezde.

Prvo da poželim sreću najvećem pojačanju Zvezde ove sezone – Dušku. Znamo se od igračkih dana, on je rođeni pobednik, taj mentalitet preneo je na kompletnu ekipu. U skorije vreme nije zabeleženo da od ekipe koja je bila u žestokom problemu, koja nije dobro izgledala, odjednom dođe neko i napravi ovakvu seriju. Nije samo serija, nego i način na koji ostvaruju pobede. Impozantno, zaključio je Pavićević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE