Argentinci pred Hrvatsku: Specifični su, Modrić je idol većine nas!

U polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru sastaće se reprezentacije Argentine i Hrvatske. Selektor Argentine je izneo očekivanja pred ovaj susret, a izneo je niz pohvala na račun protivnika.

– Očekujemo tešku utakmicu, Hrvatska je odlična ekipa, vidi se njihovo zajedništvo, ali ne treba upoređivati utakmicu od pre četiri godine. Svi Argentinci se nadaju pobedi, igramo za svoj narod, za svoje porodice. Srećni smo zbog svojih navijača, znamo što se od nas očekuje. Što se tiče Hrvatske imaju specifičnu igru, niti se stalno brane, niti stalno napadaju. Imaju odličnu ekipu, dugu fudbalsku tradiciju, izjavio je Skaloni i dodao:

– Prvo analiziramo prethodne utakmice što bolje možemo i kako da iskoristimo slabije strane protivnika. Neću govoriti o jakim i slabijim stranama Hrvatske na novinarskoj konferenciji, ali analizirali smo i njihove slabosti.

Skaloni je bio pun pohvala na račun hrvatskog kapitena Luke Modrića.

– Zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnoge od nas, ne samo zbog igre, već i zbog ponašanja. Ako volite fudbal, ne možete ne volite takve igrače.

On je prokomentarisao ponašanje argentinskih igrača za vreme i nakon utakmice sa Holandijom.

– To je fudbal, nekada se branite, nekada napadate, ponekad možete doći i u sukob i posvađati, ali imate sudiju. Treba staviti tačku na tu utakmicu. Nisam siguran da je naše ponašanje nesportsko. Mi pokazujemo svoj ponos, a sudija postoji da donosi odluke. Nakon utakmice postoji poštovanje, poštujemo i Holandiju i Hrvatsku.

Skaloni je rekao i da je ekipa u dobrom fizičkom stanju.

– Pobeda je najbolji oporavak, ušli smo u polufinale. Dobro smo, verujem da ćemo biti spremni. Ekipa se jako dobro oseća. Imamo sopstveni stil igre, ali ponekad morate da odgovorite na zahteve na terenu, naglasio je, apotom i dodao:

– Isto se osećam kao i pre Holandije, Australije i Poljske. Izgubili smo od Saudijske Arabije. Ispred nas je još samo jedna utakmica u kojoj ćemo morati da damo sve od sebe. Sutra je ono za šta se pripremamo i samo o tome razmišljamo, ne želim da gubim energiju na druge stvari.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE