Dalić optimista: Imamo snage da pobedimo Argentinu!

U polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru fudbaleri Hrvatske će odmeriti snage sa Argentinom.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da njegov tim ima volje, snage i energije da pobedi Argentinu i plasira se u finale.

– Ušli smo među četiri najbolje reprezentacije sveta. Velika je stvar da to uspemo na dva uzastopna Mundijala. Želimo više, pošto igramo protiv velike Argentine, koju predvodi Lionel Mesi. Veći je pritisak na njima, pošto znamo kako igraju i u kom smeru žele da odvedu utakmicu. Optimista sam i verujem igračima, pokazali su kvalitet i karakter. Bez toga ne bismo došli do polufinala. Nećemo da se prilagođavamo rivalu, igraćemo svoju igru i na rezultat, rekao je Dalić na konferenciji za novinare u Dohi.

Dalić je istakao da Hrvatska mora da igra kao na meču sa Brazilom u četvrtfinalu SP.

– Potrošili smo se kroz dva produžetka, ali smo stigli do polufinala. Imamo snage, volje i energije. Na svakom meču smo dali sve od sebe, a tako ćemo i protiv Argentine. Znamo koliko moramo da se potrošimo i na to smo spremni. Neću da pitam momke da li su umorni, oni ne žele da budu umorni, dodao je selektor Hrvatske.

Svestan je šta njegov tim mora da uradi.

– Osećaj je predivan. Svaki sportista želi finale. Argentina je odlična, ali mnogo toga zavisi od nas. Moramo da igramo kao ekipa, kao što smo igrali protiv Brazila. Moramo da pomažemo odbrani, ako želimo da napravimo nešto kao u Rusiji. Samo kao ekipa možemo do trofeja. Nemamo neki poseban plan, već moramo da pokažemo karakter od prvog do zadnjeg minuta i da učestvujemo u svim akcijama, dodao je Dalić.

Dve reprezentacije sastaju se ponovo posle četiri godine.

– Pred nama je nova utakmica, drugačija od one pre četiri godine koja je bila u grupnoj fazi i koja nije bila na ispadanje. Dobro smo igrali tu utakmicu, dali golove iz svih naših šansi, bili smo kompaktni, borbeni i čvrsti, ali ta utakmica nema veze s ovom sutrašnjom. Ulog je velik za obe ekipe, sutra nema štednje ni kalkulacija. Očekujem lepu i čvrstu utakmicu, nadam se i fer igri s obe strane, kaže Dalić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE