Ivanović pred Žalgiris: Treba da igramo kao da nemamo nijednu pobedu!

U okviru 13. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipi Žalgirisa.

Crveno-beli u sjajnom raspoloženju dočekuju protivnika u seriji pobeda od kada je na klupu došao trener Duško Ivanović koji je izneo očekivanja pred ovaj susret.

– Kao da nismo imali nijednu pobedu, tako treba da igramo i mislimo o utakmici. Po mom mišljenju Žalgiris je jedan od najtežih protivnika, koji igra zaista snažno. Igraju dobro odbranu, stalno su u kontaktu, odlični u tranziciji i skoku u napadu. Vrlo teška ekipa za igranje, smatra Ivanović.

Po mišljenju Zvezdinog trenera serija pobeda ne bi trebalo da optereti njegovu ekipu, već je fokus samo na prvoj narednoj utakmici.

– Toliko ima utakmica, da niko ne razmišlja šta je bilo juče. Svi gledamo šta ćemo da uradimo sutra. To ne utiče nas, jer mi gledamo samo sebe. Igaćemo pet protiv pet. Siv igrači Žalgirisa koji izađu, to su dobri igrač, nema tu razlike. To je ekipa koja se nikada ne predaje, ne samo ove godine. To je litvanska škola košarke, igraju svoj stil i svoju igru. Ne razmišljaju o protivniku, bore se do kraja i to im daje rezultat, kaže Ivanović.

Zvezda će na utakmici protiv Žalgirisa imati ogromnu podršku navijača, a da li je to pritisak za navijače, Ivanović je jasan.

– Ma kakav pritisak, to pomaže igračima da daju više nego što mogu. Zaista hvala svim navijačima. Nadam se da će sve biti u sportskom okviru, da će nam stavrno pomoći da pobedi u utakmici koja je veoma važna.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPISANA ISTORIJA: Srušen rekord Kuna Aguera star više od 20 godina! (VIDEO)

Mateo Apolonio ušao je u igru u 84. minutu za svoj Deportivo Riestre u utakmici 1/16 finala nacionalnog Kupa...

POVEZANE OBJAVE