Trener Žalgirisa pred dolazak u Beograd govorio ko je ključan za promenu u Crvenoj zvezdi

Košarkaši Žalgirisa u utorak u 19 časova gostuju Crvenoj zvezdi u okviru 13. kola Evrolige.

Litvanci dolaze oslabljeni zog povreda nekoliko igrača.

– Prvo, nadam se da ćemo moći da krenemo, jer koliko znam ovog jutra nekoliko aviona nije moglo da poleti iz Kaunasa zbog vremenskih uslova. Takođe se nadam da neće biti novih promena u sastavu i da će Tomas Dimša i Karolis Lukošijunas biti sa nama. Mantas Kalnijetis i Ignas Brazdeikis ostaju u Kaunasu, planiramo da povedemo i Lijutaurasa Lelevičijusa, ali njegovo zdravstveno stanje je još nejasno. Pokušaćemo da registrujemo Kublickasa za prvo gostovanje u Evroligi, rekao je  trener Žalgirisa Kazis Maksvitis.

On je govorio igri crveno-belih i istakao ko je mnogo doprineo dobrim partijama Beograđana.

Koliko sam čuo trener je uspostavio red i zadobio poverenje. Nije vam mnogo potrebno u Evroligi – jedan dobar meč, samopouzdanje raste i tim napreduje. Mislim da do napretka u njihovoj igri nije došlo samo zahvaljujući treneru, već Luki Vildozi. Pokrenuo je Zvedu. Doneo slobodu i improvizaciju inače veoma čvrstoj srpskoj igri. Mnogo toga se u napadu vrti oko Vildoze i Bena Bentila. Naravno, tu su i drugi igrači poput Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića i brojnih drugih lokalnih talenata.

Ekipu iz Kaunasa čeka rasprodata dvoraana i sigurno paklena atmosfera.

– Moraćemo fizički da im ispariramo. S druge strane, takvi rivali nam leže. Volimo organizovane timove koji igraju prema određenom sistemu, jer u tom slučaju možemo da stvorimo kontra-sistem. Ne bojimo se fizičkog aspekta igre, češće imamo problema sa dobrim trojkašima. Naravno, pitanje je koliko ćemo snage imati. Tu je bez dileme i pritisak domaće publike, rekao je Kazis Maksvitis.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda -TSC, poznati sastavi!

Crvena zvezda i TSC rivali su derbiju trećeg kola plej-ofa Super lige Srbije. Naime, trener Crvene zvezde Vladan Milojević izveo...

POVEZANE OBJAVE