DESETA U NIZU: Eksplozija Vildoze i Nedovića, Žalgiris pao u drami!

Crvena zvezda – Žalgiris 77:73 (14:22, 22:15, 20:21, 21:15)

Košarkaši Crvene zvezde, savladali su Žalgiris u 13. kolu Evrolige. Litvanski tim vodio je većim delom meča, ali je Zvezda do kraja držala egal i prelomila koševima Luke Vildoze ali i greškama Kinana Evansa. Zabeležili su i deseti trijumf za redom crveno – beli od kada je Duško Ivanović na klupi.

Utakmicu je poenima otvorio Branko Lazić. Od tada Žalgiris je preuzeo inicijativu. Boljim šuterskim učinkom, Litvanci su se odlepili na + 9 (14:5). Od tada su održavali vođstvo a Zvezda pokušavala da smanji minus. U finišu je bilo i dvocifreno.

Gosti su bolje šutirali za dva poena i izveli više slobodnih bacanja nakon prvog perioda.

Zvezda je malo bolje krenula u drugu četvrtinu a Žalgiris ipak držao rezultatsku distancu. Sredinom tog dela igre stigli su izabranici Duška Ivanovića na -5 i 29:24 u korist rivala koji je imao odgovor na svaki njihov nalet. U ovoj četvrtini tim Duška Ivanovića bio je bar poenterski efikasniji.

Zategli su odranu i stigli na samo poen zaostatka nakon trojke Stefana Lazarevića. Isti igrač doneo je potpuni preokret za 34:33 nakon pogođenih bacanja. Na kraju je Žalgiris ipak sa prednošću otišao na odmor 37:36.

Zvezdin napad vuče ponovo Luka Vildoza koji ima 10 koševa na poluvremenu. Po osam dodali su Nedović i Lazarević. U timu Žalgirisa ističu se Kinan Evans sa 10 i Ulanovas sa poenom manje.

Šmits je košem otvorio drugo poluvreme. I ovde su Litvanci bolje krenuli. Opet su stvorili prednost koju su i imali tokom većeg dela meča. To je sredinom trećeg perioda bilo 54:45 za goste iz Kaunasa nakon serije 8:0 koju je trojkom prekinuo Nedović.

Ponovo je Zvezda stegla odbranu i prišla na 57:55 posle nove trojke Dobrića. Kavana pogađa bacanje za pola koša viška Žalgirisa pre poslednjeg perioda.

Nedović je izjednačio na 58:58 odmah po početku četvrte četvrtine. Zvezda je agresivnije krenula želevši da prelomi utakmicu ali Žalgiris nije šuterski posustajao pošto je na početku ovog dela igre viđena revija trojki na obe strane.

Uspeli su ponovo da steknu minimalan višak posle slobodnih bacanja Ulanovasa. I tada je Zvezda držala egal tokom prve polovine poslednje deonice. Zvezda je vodila 69:68 ali vrlo kratko nakon što je četiri minuta pre kraja trojku pogodio raspucani Ulanovas.

Na drugoj strani raspoložen je bio Luka Vildoza koji je sa pet vezanih poena vratio Zvezdi plus od tri poena. Argentinac je pri kraju utakmice promašio trojku dozvolivši Žalgirisu napad za pobedu. Međuti, Kinan Evans se spetljao i na 6 sekundi do kraja poklonio loptu Zvezdi.

On je i bio tragičar utakmice fauliravši Vildozu na 4 sekunde do kraja. On je realizovao oba slobodna bacanja potvrdivši pobedu.

Bio je i najefikasniji u pobedničkom timu sa 27 poena. Raspoložen je bio i Nemanja Nedović sa 21 košem.

Tim Žalgirisa predvodio je Evans sa 18 a Hejs i Ulanovas dodali su po 14 koševa.

Zvezda drugi meč duplog kola Evrolige igra takođe u Beogradu u četvrtak od 19 časova protiv Armanija. Žalgiris će dočekati Real Madrid.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAČ BARSELONE BIRA: Novi ugovor ili potpis za nekog od dva velikana?

Fudbaleri Barselone i dalje vode bitku sa Đironom za drugo mesto u La Ligi. Već ih očekuje direktan duel za...

POVEZANE OBJAVE