Luis Enrike otvorio dušu: Hrvati nisu bolji od nas!

Nakon što je Španija ispala sa Svetskog prvenstva u Kataru sa Luisom Enrikeom nije produžena saradnja što znači da će Španci u potragu za novim selektorom.

Enrike je nakon prvenstva sumirao utiske.

– Loša stvar je što za 90 minuta ili 120, kao što je slučaj, sve može da ode dođavola. Nismo odigrali dobru utakmicu protiv Maroka, ali imam pozitivno mišljenje o našem izdanju na Svetskom prvenstvu. Sa timom sam bio četiri godine i sada je vreme da se povuče crta, veoma sam zadovoljan i spokojan kada se osvrnem na ono što sam postigao i pokušao. Uspeli smo da vratimo entuzijazam i želju, ponovo smo postali tim, rekao je i dodao:. 

Napadači su dugo aktuelna tema. Mismo mogli da postignemo gol protiv Maroka, ali sam bio zadovoljan ofanzivcima koje sam imao – Morata, Asensio, Feran, Ansu, Niko Vilijams… Posle eliminacije nisam mogao da pričam, da bilo šta analiziram. Samo sam tešio igrače. Bio je to jedan od najdelikatnijih trenutaka i pao mi je posebno teško. Iako su igrači ostavili pozitivan utisak, eliminisani smo. Kako da dođem i da im kažem da su pogrešili. Podržao sam igrače. Ako igrač i nije odigrao dobro odgovornost je moja.

Prokomentarisao je i polufinalne mečeve.

– Osećam da smo propustili veoma dobru priliku. Gledam polufinaliste i ne vidim ništa bolje timove od našeg. Žao mi je zbog igrača. Od prvog dana smo pokušavali da ih ubedimo da postoje realne šanse da osovjima. U prvoj fazi smo bili na dobrom nivou, ali nam je protiv Maroka nedostajao gol. Ne želim još jedno finale između Francuske i Hrvatske. Bilo bi užasno da Maroko osvoji, iako se niko ne bi iznenadio da uđu u finale. Pogledajte kako lud, ali potpuno zaslužen uspeh je iza njih. Voleo bih sa Argentina osvoji Svetsko prvenstvo zbog Mesija i onoga što znači za fudbal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE