MESIJEV SAN ŽIVI: Argentinci se žestoko revanširali Hrvatima i plasirali u finale Svetskog prvenstva! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Argentine boriće se za trofej svetskog šampiona posle mnogo vremena, pošto je ubedljivo sa 3-0 savladala Hrvatsku u polufinalu Mundijala u Kataru.

Na taj način je ostvarila svojevrsni revanš za poraz u grupnoj fazi na turniru pre četiri godine, kada je Hrvatska postala senzacionalni vicešampion.

Na ovaj način će Mesi imati priliku da svoju blistavu karijeru kompletira osvajanjem popularne “Boginje”, odnosno trofeja kome se često dedeljuje naziv na osnovu nekadašnjeg izgleda.

Iako su Argentinci tek u 25. minutu uputili prvi šut ka golu, preko Enca Fernandeza, ubrzo su demonstrirali kvalitet.

U 32. minutu je apsolutni junak dosadašnjeg dela prvenstva, kada je reč o hrvatskom timu, golman Dominik Livaković faulirao Alvareza pošto je ostao poslednji bedem pred golom, zbog čega je zaradio žuti karton, a Argentinci dobili šansu da sa penala povedu.

To je oberučke prihvatio Lionel Mesi, koji nastavlja svoj san za osvajanjem jedinog trofeja koji mu nedostaje, pošto je savladao golmana kog su pored svega upravo jedanaesterci najviše proslavili u Kataru.

Nije se dugo čekalo na drugi gol Argentinaca, koji je bio delo Hulijana Alvareza u 39. minutu. Izbio je u kontri, sudija je pustio prednost iako je bilo faula, a zatim su jako lošim reakcijama Juranović i Sosa praktično pomogli da argentinski napadač smesti loptu u mrežu i duplira prednost.

Livaković ipak nije dozvolio da izgubi fokus, pa je samo tri minuta posle drugog primljenog gola sprečio potpuni debakl, kada je odbranio sjajan pokušaj glavom Mekalistera posle kornera koji je izveo Mesi sa leve strane.

U 69. minutu više gotovo da nije bilo nade za tim Zlatka Dalića, kada su Gaučosi poveli sa 3-0. Ponovo Mesi i Alvarez. Rekorder Argentine koji je na utakmicu od osvajanja jedinog trofeja koji mu nedostaje lako je prevario Gvardiola, a potom uposlio Alvareza kome nije bilo teško da iz velike blizine savlada golmana Hrvatske po drugi put.

Do kraja je utakmica lako privedena kraju, pošto i hrvatskim reprezentativcima nije više naročito bilo do igre.

ARGENTINA (4-4-2): E. Martinez – Molina (od 87. Korea), Romero, Otamendi, Taljafiko – De Pol, Paredes (od 62. Lis. Martines), E. Fernandez, Mekalister (od 86. Fojt) – Mesi, Alvarez

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (od 46. Oršić) – Brozović (od 50. Petković) , Kovačić , Modrić (od 81. Majer) – Pašalić (od 46. Vlašić), Kramarić (od 72. Livaja), Perišić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE