Obradović otkrio glavne razloge Partizanove loše forme!

 U 13. kolu Evrolige, košarkaši Partizana gostuju ekipi Asvela. Crno beli imaju niz od dva uzastopna poraza, a trener Željko Obradović pred ovaj meč je pričao o problemima u svom timu, ali i o ekipi Asvela.

– Napravili su veliki rezultat pobedom protiv Barselone u utakmici koju su igrali veoma dobro od početka do kraja. Oni su u dobrom trenutku nakon toga. Igrali su u Francuskoj ligi i veoma lako su pobedili (Pariz). Uspeli su da odmore neke igrače uključujući Nanda de Koloa koji je postigao dve sekunde pre kraja koš koji je doneo pobedu. Imaju igrača (Fal) koji je sličan Tavaresu. Ne kvalitetom možda, ali dominira. Na utakmici protiv Barcelone je imao 14 poena i 18 skokova. Atletski su građen tim koji je stalno na skoku. Dosta šutiraju za tri poena u tranziciji, tako da pre svega obrambeno moramo biti spremni da odigramo čvrstu i jaku utakmicu i onda da probamo igrati što pametnije u napadu,  rekao je Obradović za Sport klub, pa dodao:

On ističe kako bi ga bolja koncentracija kod igrača najviše obradovala.

– Pod brojem jedan to je koncentracija. To je ono što nam nedostaje. Kroz sve te utakmice koje smo izgubili u neizvesnim završnicama to nam je falilo. Međutim, nije samo u završnicama, ima i stvari koje se dogode u prvom minutu, posle 10 sekundi, itd… To su greške, izgubljene lopte bez razloga i koncentracija naravno. Iz koncentracije dolaze najveći problemi. Pričamo o izgubljenim loptama bespotrebnim i o tome da se neke stvari zaboravljaju. Bilo da je to taktika igre u napadu ili taktika igre u odbrani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE