PONOR SE NASTAVLJA: Novi poraz Partizana, Naneli tragičar

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Asvelu sa 91-87, u okviru 13. kola Evrolige. Na taj način je tim Željka Obradovića nastavio niz poraza, pošto je ovo bio peti uzastopni u elitnom evropskom takmičenju.

Nando de Kolo je susret otvorio pogotkom za tri poena i poveo svoj tim, ali je ubrzo, posle četiri minuta srpski tim došao do prve prednosti posle koša Lesora.

Nakon toga dolazi do serije 9-1 domaćina kada je poveo sa 25-20, ali je do kraja četvrtine došlo do potpunog egala posle trojke Dantea Egzuma.

Drugu četvrtinu je obeležila uspešnost obe ekipe u šutu za dva poena i nešto slabiji bilans izvan linije 6,75.

Novom trojkom je francuski tim povratio plus 5 posle nešto više od dva minuta igre u drugom delu, ali je Panter slobodnim bacanjima doneo novi preokret (41-40), posle čega je do odlaska na veliku pauzu na terenu vladao egal, s tim da je Džekson-Kerajt novim šutem iz daljine doneo prednost od 50-48 na polovini utakmice.

Tokom treće četvrtine crno-bele je potpuno stao šut, pa nisu ubacili nijednu trojku iz tri pokušaja, dok je Asvel ubacio 50% pokušaja, pritom bio bolji i u šutu za dva poena, pa je pred ulazak u poslednjih 10 minuta vodio najvećom dotadašnjom razlikom, doduše od samo 7 poena prednosti (73-66).

Nikako tim Željka Obradovića nije uspevao da dođe do izjednačenja. Posle pogotka sa distance Ledeja za 74-73, usledila je nova trojka De Koloa. To se ipak konačno uspelo preko Dantea Egzuma polovinom poslednjeg perioda, kada se ušlo u ritam u okviru kog su se timovi smenjivali u prednosti od jednog do dva poena prednosti.

Posle polovičnog učinka Džejmsa Nanelija sa linije slobodnjih bacanja, De Kolo sa druge strane na isti način donosi domaćinu vođstvo od 79-77. Na kraju je presudila izgubljena lopta istog igrača na devet sekundi do kraja utakmice.

Najbolji na utakmici bio je Nando de Kolo sa 32 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije, dok je uz njega jedini dvocifren u pobedničkom timu bio Metjuz sa 12 poena.

U srpskom timu je efikasan bio Dante Egzum sa 26 poena, uz još 6 završnih dodavanja i 2 skoka, dok je Lesor uz 15 poena zabeležio i 8 skokova i 3 asistencije. Dvocifreni su bili još i Naneli sa 11 i Ledej sa 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE