Barselona porazila Obradovićev Monako i prestigla ga na tabeli

Košarkaši Barselone slavili su u gostima protiv Monaka sa 69-63, u okviru 13. kola Evrolige.

Ovom pobedom Barselona se izjednačila po broju pobeda sa današnjim protivnikom, pošto sada oba tima imaju po 9, uz 4 poraza, i tako prestigla tim iz Kneževine na 4. mestu tabele elitnog evropskog takmičenja.

Katalonski tim je bio u prednosti gotovo sve vreme, ali je u trećem periodu ona narasla na velikih +17, posle čega tim našeg trenera Saše Obradovića nije mogao da se vrati u igru, već samo da umanji krajnju razliku.

Majk Džejms je bio najefikasniji na utakmici sa 16 poena, na šta je dodao i 4 asistencije i 2 skoka, ali je promašio sva tri pokušaja da ubaci trojku. Donatas Motejunas ubacio je 11 poena, uz sjajne procente šuta (4/4 za dva; 1/2 za tri poena).

U pobedničkom timu je Nikoli Mirotiću falio samo jedan skok za dabl-dabl učinak, pa je na kraju sakupio 15 poena, 9 skokova i 2 završna dodavanja, i bio jedini dvocifren u svom timu.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić pobedi je doprineo sa 5 poena i po 3 skoka i asistencije. Higins je dodao 9, a češki tandem Jan Veseli – Tomaš Satoranski po 8 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE