Devet vezanih poraza: Evo kakva je sudbina Mesine na klupi Armanija!

Košarkaši Olimpije iz Milana nalaze se u izuzetno teškoj situaciji. Vezali su devet uzastopnih poraza, pa se postavlja pitanje kakva je sudbina ovog kluba u Evroligi.

Iskusni strateg Etore Mesina se ipak ne predaje, iako je još ranije isticao da bi klub mogao da razmisli o korenitim promenama. Kako ističe, ima podršku uprave.

Hvala predsedniku Del Orku i gospodinu Armaniju. Postoje seyone kada se ovakve stvari dogode, kao što su se prethodno dešavale i nama, Makabiju, CSKA… Nismo još dobili kod kuće, ljudi su tužni i ljuti i potpuno ih razumem. Da sam video istu stvar u nedelju, ali sada vidim drugačiju grupu. Trenutno nas mori i psihološki problem u Evroligi i ne možemo od dobrih 20, 25, 30 minuta da napravimo 40. Razmišljao sam pre mesec dana, a onda smo i zajedno bavili razgovore. Napuštanje broda (koji tone) nije dostojanstveno. Videćemo u kom pravcu ćemo ići. Uveren sam da još mogu da napravim velike stvari, iako je u Evroligi veoma teško, rekao je Mesina posle poraza od Makabija.

Predsednik kluba Leo Del Orko Mesini pruža maksimalnu podršku.

– Nastavljamo sa njim bez ikakve dileme. Imamo ugovor i za sledeću sezonu.

Novih promena, uprkos brojnim kadrovskim problemima, neće biti.

– Nema prostora, mogućnosti, ali ni želje. Želim da vidim tim sa Pangosom, Šildsom i Datomeom, a onda ćemo sumirati utiske. Dužnost nam je da poboljšavamo tim. Nakon toga ćemo videti šta će se desiti, zaključio je Mesina.

U narednom kolu, italijanski klub gostuje Crvenoj zvezdi koja ima deset uzastopnih pobeda računajući ABA i Evroligu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SENZACIJA: Brozović se vraća u evropski fudbal i to u velikana koji se želi vratiti na stare staze slave?!

Marcelo Brozović bi nakon samo jedne sezone u Saudijskoj Arabiji mogao vratiti na Stari kontinent i to u klub...

POVEZANE OBJAVE