PRED DUEL SA PARTIZANOM: Efes tesno poražen na svom parketu, Srbi dominirali!

Košarkaši Anadolu Efesa poraženi su u svom Sinan Erdem domu od Baskonije sa 83-78, u sklopu 13. kola Evrolige.

Ovaj poraz aktuelnog šampiona Evrope došao je baš pred gostovanje u Beogradu, pošto u petak od 20.30 igraju protiv Partizana.

Efes je bolje ušao u utakmicu i činilo se da će opravdati ulogu favorita, pošto je već tokom prve deonice poveo sa 9 poena prednosti, a posle poena Vila Klajburna tačno na polovini drugog perioda ostvarili i dvocifrenu prednost, koja je narasla i do +15 posle trojke Mbajea, a potom održana i do odlaska na veliki odmor kada je tim Ergina Ataman vodio sa 46-36.

U trećoj deonici su gosti međutim neutralisali zaostatak pre svega odličnim šutem, koji je potpuno stao kada je reč o turskom timu, čiji igrači nisu uspeli da pogode nijednu trojku iz šest pokušaja.

Do potpunog preokreta došlo je na nešto više od minut do isteka trećeg kvartala kada je Sedekerskis doneo prednost od 58-56, prvu za španski tim još od početka utakmice kada su vodili sa 5-4.

Nalet se nastavio i do isteka ovog dela, kada je Baskonija povela sa +6, nakon što je dobila četvrtinu sa čak 28-12.

Efes je do kraja utakmice uspeo da se vrati i još jednom povede trojkom Klajburna na nešto više od tri minuta do kraja, ali je onda usledila serija gostiju od šest poena, od koje se turska ekipa nije oporavila. Buboa je zapretio trojkom u poslednjem minutu, ali je odgovor na isti način imao Gedraitis, koji je stavio pečat na ovaj duel.

Najefikasniji u poraženom timu ponovo je bio Vasilije Micić sa 17 poena, na šta je dodao i 6 asistencija, dok je na drugoj strani blistao Vanja Marinković sa poenom više, uz 2 skoka i asistenciju.

Od Marinkovića je efikasniji bio samo Markus Hauard koji je imao 19 poena, dok su Vasu u poraženom timu najbolje ispratili Mbaje sa 16 i Klajburn sa poenom manje.

Virtus nastavio loš niz Albe, Teodosić nadomak dabl-dabla! (VIDEO)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE