Remi Novog Beograda u regionalnom derbiju Lige šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda igrali su nerešeno 12:12 (4:5, 3:1, 3:2, 2:4) protiv dubrovačkog Juga u trećem kolu B grupe Lige šampiona. U izuzetno uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici punoj preokreta nerešen ishod možda je i najpravedniji iako su obe ekipe imale šanse da upišu trijumf.

Početak meča bio je u znaku domaćih koji su stekli dva gola prednosti (4:2). Ipak, Jug je uspeo da poveže redove i da sa tri uzastopna gola do kraja prve četvrtine dođe do vođstva. Međutim, ponovo je usledio period znatno bolje igre Novobeograđana, koji su polovinom treće deonice stekli čak četiri gola prednosti (10:6).
Žestoka borba vodila se u tim momentima na obe strane bazena. Utakmica je bila puna tempa, a gosti iz Hrvstake strpljivo su topili prednost aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona.

Ekipta trenera Živka Gocića na tri i po minuta pre kraja imala je dva igra više, priliku da stekne tri gola prednosti i čini se stvori nedostižnu zalihu, ali brojčanu pednost u bazenu nije uspela da realizuje. Ukazanu šansu, Jug je iskoristio na pravi način, ne samo da stigne do izjednačenja već i da golom Matiasa Biljake 53 sekunde pre kraja napravi prekoret (12:11). Jakšić je uzvratio već u narednom napadu, ali tu nije  bio kraj drami.
Maro Joković je u poslednjem napadu Dubrovčana pogodio prečku, da bi u poslednjoj sekundi šansu imao i Novi Beograd, ali je šut Angelosa Vlahopulosa kranjim naporom zaustavio golman Toni Popadić.
Najefikasniji u Novom Beogradu bili su Nikola Jakšić i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su kod gostiju po dva gola postigli Loren Fatović, Maro Joković, Matias Biljaka, Goran Grurević i Marko Zuvela.  

FOTO: VK NOVI BEOGRAD/ Đorđe Kostić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pošto je Ragnik odjavio Bajern, tri kandidata u fokusu za klupu Bavaraca

Bajern Minhen će u sledećoj sezoni imati novog trenera, ali upravi kluba ne ide lako da pronađu zamenu za...

POVEZANE OBJAVE