KRAJ NIZA: Armani slavio u Pioniru, Beron presudio svojima!

Crvena zvezda – Armani 67:71 (16:26,13:17, 20:14, 18:14)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Armanija u susretu 14. kola Evrolige. Milanezi su trijumfom prekinuli dva niza. Prvi Zvezdin od 10 pobeda za redom i svoj od devet evroligaških poraza zbog koga su pali na poslednje mesto. Izabranici Duška Ivanovića nisu uspeli da nadoknade zaostatak iako su pokušavali tokom čitavog meča i bili blizu pri kraju susreta. Zvezda sa skorom 7-7 ostaje blizu plej ofa.

Utakmicu je trojkom otvorio Devon Hol. Agresivnije su Milanezi krenuli stekavši minimalan plus na početku utakmice. Održavali su ga kasnije tokom četvrtine zahvaljujući boljem šutu za dva poena. Na kraju prvog dela stekli su dvocifreno vođstvo trojkama Berona i Ričija.

Zvezda u ovom delu meča slabo šutirala iz igre što je Amrani u više navrata koristio.

Armani je bolje počeo i drugi period. Zahvaljujući boljem šutu za tri poena dodatno su uvećali plus. Crveno beli su samo pokušavali da smanje razliku što više mogu pre odlaska na odmor. Nakon 2+1 Petruševa bilo je +9 za tim iz Milana 36:27.

Sa novom serijom Armani stiče i 14 poena viška a Zvezdi ništa nije polazilo za rukom protiv raspucanih gostiju. Ta razlika ostala je i na poluvremenu. Ekipu iz Milana predvodio je bekovski tandem Beron – Hol sa 10 odnosno 11 poena.

Kod Zvezda rasploženi su bili Petrušev sa 9 i Vildoza sa 8.

Meli je novom trojkom Armanija otvorio drugo poluvreme. Nisu gosti povećavali tempo nego su samo u drugoj četvrtini nastavili sa igrom iz prvog dela dovoljnom za maksimalnih +17. Crveno – beli su svo vreme pokušavali zaostatak bude manji od deset poena.

To im je i uspelo nakon pogotka sa slobodnih bacanja Bentila za 57:49 u korist za ekipu iz grada mode na ulasku u poslednju četvrtinu.

Nakon treće i poslednji period meča otvorio je poenima Nikolo Meli. Serijom 7:0 vratili su višak od 15 poena Milanezi a Zvezda propustila priliku da se dodatno približi. Petrušev je za Zvezdu postigao prve poene u četvrtoj četvrtini nakon prazna četiri minuta.

Zvezda u samom finišu serijom 13:0 prilazi na samo posed razlike. Nalet je trojkom prekinuo bivši igrač crveno – belih Bili Beron. Odmah je uzvratio Nedović za neizvesnih 25 sekundi meča. Armani se bolje snašao u penal završnici i poenima Naz Mitru Longa zabeležio tek četvrtu pobedu.

Najbolji gostujućem timu bio je Bili Beron sa 19 poena. Dejvis ga je pratio sa 15 koševa.

Zvezdi nije bio dovoljan dabl dabl Petruševa od 20 poena i 11 skokova i to 10 defanzivnih. Vildoza je imao 16 a Nedović 12 poena.

Jubilarni 3.000 meč u istoriji Beogradskog tima tako će se pamtti po neuspehu. Zvezdu posle ovog duela očekuje meč ABA lige sa Megom u ponedeljak. Armani u šampionatu Italije gostuje Trentu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mega ostala bez još jednog igrača pred Zvezdu

Košarkaši Mege biće silno oslabljeni za drugi meč polufinalne serije ABA plej-ofa protiv Zvezde. Trner "roze tima" Marko Barać na...

POVEZANE OBJAVE