KREĆE RUKOMET: Selektor Srbije objavio spisak za SP

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antoni Đerona objavio je spisak 23 igrača za pripreme za Svetsko prvenstvo.

Muška rukometna reprezentacija Srbije naredne nedelje okupiće se u Staroj Pazovi i započeti pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara igrati u Poljskoj i Švedskoj.

Na spisku selektora Antonija Đerone su sledeći igrači:

Golmani: Vladimir CuparaTodor JandrićDejan Milosavljev i Milan Bomaštar

Krila: Vanja IlićNemanja IlićBogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić

Bekovi: Ilija AbutovićPetar ĐorđićUroš BorzašMarko MilosavljevićLazar KukićAleksa KolakovićStefan DodićMiloš OrbovićPredrag VejinMilan Milić i Jovica Nikolić

Pivotmeni: Luka RoganDragan PešmalbekIvan Popović i Mijajlo Marsenić.

Od nedelje, 25. decembra, strateg nacionalnog tima imaće na raspolaganju 19 igrača sa spiska. Od 1. januara sa pripremama će nastaviti njih 16, pojačani Milosavljevim, Bomaštarom, Nikolićem i Marsenićem koji će se tada priključiti ekipi.

Orlovi će do 5. januara trenirati u Sportskom centru FSS, a zatim će otputovati u Švedsku gde će 6. i 9. januara odigrati prijateljske mečeve sa domaćinom.

Izabranici trenera Đerone potom će se preseliti u Poljsku i takmičenje na šampionatu sveta započeti u Katovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom. U okviru grupe E odmeriće još i snage sa selekcijom Nemačke 15. januara, kao i sa Katarom dva dana kasnije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI DIREKTOR AO: Nakon svega što je Đoković prošao, odajmo mu poštovanje

Srpski teniser Novak Đoković godinu je počeo na Junajted kupu. Od tada je vukao povredu i stigao ipak do polufinala...

POVEZANE OBJAVE