Mačvan otkrio kako je napustio funkciju u Partizanu

Nekadašnji srpski reprezentativac Milan Mačvan završio je košarkašku karijeru početkom 2020. godine.

U februaru je tada zbog koronavirusa prekinuto takmičenje u japanskoj ligi, gde je nastupao za Alvark.

Nakon toga se pojavila mogućnost da ostane u košarci, i to u Partizanu, klubu u kome je ranije igrao.

Kako je otkrio u podkastu “Jao Mile”, koji vodi nekadašnji NBA centar i reprezentativac naše zemlje Mile Ilić, dogovorio se načelno sa predsednikom KK Partizan Ostojom Mijailovićem da bude njegov savetnik.

Ipak, prema njegovim rečima, već “posle nekih sat vremena” je shvatio da to nije prava odluka za njega.

Pošto je Partizan to već prethodno objavio, na predlog Mihailovića dogovoreno je da Mačvan nakon određenog vremena saopšti da se povlači sa funkcije u klubu, iako je zapravo, kako je istakao, nikada nije ni obavljao.

Načelno smo dogovorili da krenem kao njegov savetnik, međutim bila je tu mnogo dublja pozadina, jer to nije bila neka funkcija koju sam ja očekivao da ću dobiti. Onda sam došao kući, i kad sam sabrao misli, pošto se to jako brzo izdešavalo, nazvao sam ga i rekao da to neću da prihvatim i da to neću da radim, jer čovek koji je bio ispred mene nije bio u situaciji da budemo konkurentni i da se takmičimo zbog nekih drugih problema za tu poziciju, objasnio je Mačvan.

Mačvan je u karijeri nastupao još i za FMP, Hemofarm, Makabi Tel Aviv, Armani iz Milana, Bajern…Dok je sa reprezentacijom osvajao brojne medalje i priznanja, što u seniorskoj selekciji, što u mlađim kategorijama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SUPERLIGA: Lukovići i Lutovac “potopili” Radnik, Radnički i Novi Pazar sigurni, Pančevci sve dalje od šanse za opstanak (VIDEO)

Danas su odigrane četiri utakmice plejaut faze Superlige Srbije u fudbalu. Najviše golova bilo je u duelu odigranom u...

POVEZANE OBJAVE