Obradović pred Efes: Dolazi evropski prvak, to treba da nam bude motiv više

Košrkaši Partizana u petak od 20.30 časova imaju težak zadatak, a to je da prekinu niz poraza u Evroligi protiv vladajućeg šampiona Anadolu Efesa.

Trener crno-belih Željko Obradović je pohvalio svoj tim da su odradili dobar trening i da očekuje iskorak ekipe u teškim trenucima.

– Efes je dvostruki prvak Evrope uzastopno u poslednje dve godine. Sama ta činjenica govori o kvalitetu tima. Individualno, a ono što je još važnije timski. Imaju kreatora koji i te kako utiče na njihovu igru, pre svega Vasa Micić, Bobua i Vil Klajburn. Ne možemo da zaboravimo i ostale igrače, ali to su tri glavna kreatora i ono kako smo probali da pravimo utakmicu, to je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum. Koliko ćemo uspeti – videćemo, ali je posle dugo vremena danas trening odbrane možda bio i najbolji u poslednjih ne znam koliko. S te strane sam zadovoljan, a činjenica da igramo ponovo pred našom publikom i da dolazi evropski prvak treba da nam da motiv više da probamo da sve neke sitne stvari koje su bile prisutne u poslednjim utakmicama i dovele do toga da gubimo utakmice praktično na isti način, na jedan posed korigujemo. Radilo se i mislim da sam uočio neke bolje stvari, ali nažalost to nije bilo dovoljno u ovim utakmicama. Mora još, još veća želja i borbenost i veća koncentracija ako želimo da se vratimo na to da počnemo da pobeđujemo utakmice. Moramo da verujemo sami sebi, to je najvažnije. Da igramo sa samopouzdanjem, poručio je Obradović.

Očekuje se da će Partizan u ovom meču biti jači za plejmejkera Aleksu Avramovića, koji bi trebao da bude u sastavu posle loma šoka koji je doživeo letos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo izdvojio tri kandidata za trofej na Evropskom prvenstvu

Bivši trener Rome, Žoze Murinjo dao je prognozu ko bi mogao da osvojio trofej na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Murinjo,...

POVEZANE OBJAVE