Partizan nakon drame srušio Efes u Areni!

U okviru 14. kola Evrolige, košarkaši Partizana savladali su ekipu Anadolu Efesa rezultatom 82:79.

Sjajno su domaći otvorili meč, igrali su sjajno odbranu, i poenima Smailagića su u jednom momentu došli do prednosti od 6:3. Pogađali su crno-beli, Egzum je dao trojku sa erupciju oduševljenja u Areni.

U nastavku je Tibor Plajs bio neoprezan kada je postavljao blok i srušio Trifunovića na parket, pa je dosuđen faul u napadu. Partizan je vodio sa 14:8 nakon poena iz reketa Uroša Trifunovića

Nakon povrede Micića ide odlična akcija Efesa i zakucavanje Žižića nakon što je ispao Lesor. Potom propušten posed, pa Madar krade loptu i Lesor iznuđuje faul, 14:10. Usledio je spor tempo utakmice, Ante Žižićje uspeo da poentira pod faulom Vukčevića koji nije uspeo da ga izblokira, 14:13. Međutim, uskoro je usledio i totalni preokret, Efes je poveo. Razigrao se Buboa, a na poluvremenu je rezultat bio 37:28 za turski tim.

U drugom poluvremenu Partizan je odmah poentirao, međutim usledile su greške crno-belih i turski tim je opet došao do dvocifrene prednosti. Uspeo je Partizan da se približi dobrom odbranom i poenima Kevina Pantera. Sjajno je igrao odbranu Lesor, ukrao je loptu i zakucao za nove poene crno-belih.

Međutim, Rodrig Buboa, je bez sumnje bio najopasniji igral Efesa ostao je potpuno sam za novu prednost turskog tima, uspelvali su crno-beli da se vrate, ali Vasa Micić je pogodio trojku sa pola terena i na kratko utišao navijače u Areni.

Crno-beli se nisu predavali nijednog trenutka, Naneli je pogodio za tri, a ztatim je Panter doneo prednost Partizanu od 70:67.

Usledio je sjajan period igre Egzuma vodili su crno-beli, ali je turski tim uspeo da se približi poenima Žižića i Danstona.

Usledila je prava drama u Areni, Naneli je pogodio trojku za 78:74, Efes je lakim poenima prišao na minus dva, nakon čega je Željko Obradović bio primoran da zove tajm-aut za svoj tim. Međutim, uspeo je Partizan da nakon prave drame ostvari konačno pobedu u Evroligi rezultatom 82:79.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA LIGA: Još jedan skalp FMP-a, brejk u Zadru!

Košarkaši FMP-a pobedili su Zadar 75:72 u 25. kolu ABA lige. Domaćini su imali prednost tokom meča, ali ne...

POVEZANE OBJAVE