Tada je Miha okupio brojne zvezde na “Karađorđu”… (VIDEO)

Danas je sportski svet potresla vest da je, nakon duge brobe sa leukemijom, preminuo Siniša Mihajlović, legenda srpskog fudbala.

On je sa Crvenom zvezdom ostvario najveći uspeh u istoriji kluba, kada je postao šampion Evrope, a nakon toga je prešao u Italiju, gde je stekao veliko poštovanje u ovoj po fudbalu poznatoj zemlji.

Tamo je nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, gde je i završio igračku i otpočeo trenersku karijeru kao asistent Roberta Manćinija.

Nakon što je prestao sa aktivnim igranjem fudbala organizovao je veličanstven događaj na novosadskom stadionu “Karađorđe”, na kom je igrao u dresu Vojvodine.

Te 2007. godine su se na njegovoj zvaničnoj oproštajnoj utakmici sastali Inter, koji je tada bio dominantan klub u Italiji, i tim Mihinih prijatelja, u kom su se okupile brojne fudbalske legende sa kojima je igrao tokom karijere.

Tako su se na istom mestu, u Novom Sadu, na terenu našli, između ostalih, i braća Filipo i Simone Inzagi, Anđelo Peruci, Predrag Mijatović, Darko Pančev, Adriano, Ibrahimović, Stanković, Zaneti…

Ostaće upamćeno da je na toj utakmici, kao golman, nastupio i Vlade Divac, a da je za Inter, po prvi i poslednji put, zaigrao tadašnji trener Nerazura Roberto Manćini, koji se pridružio svojim igračima.

Tada je Miha ušao u 11. minutu igre zbog broja na dresu koji je nosio, a odigrao je po pouluvreme za oba tima.

Prihod sa događaja otišao je u humanitarne svrhe.

Da se prisetimo tog spektakla, sada kada ove legende više nema…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE