NIZ USPEHA: Oršić i Gvardiol doneli novu medalju Hrvatskoj! (VIDEO)

Hrvatska – Maroko 2:1 (2:1)

Gvardiol 7′, Oršić 42′ – Dari 9′

Fudbaleri Hrvatske osvojili su treće mesto na Mundijalu u Kataru pobedom protiv Maroka. Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu. Afrički tim ostao je bez odličja i istorijske prilike za veliki podvig neke ekipe sa ovog kontinenta.

Na početku meča su Marokanci držali nešto više loptu u svom posedu. To im nije bilo od koristi jer je Hrvatska povela u 7. minutu golom defanzivca Joška Gvardiola nakon kombinacije Lovra Majera i Ivana Perišića.

Marokanci su momentalno izjednačili u 9. minutu preko Ašrafa Darija tako da je ovaj meč od početka obilovao uzbuđenjima. Ovde je takođe bilo ubacivanje ali je Majer sada bio tragičar pošto je prebacio loptu do strelca gola.

Od tog momenta je u 18. minutu izblokiran udarac Mislava Oršića.

Potom je u 24. minutu Hrvatska imala dobru priliku. Modrić je šutirao a Bono samo odbio loptu i Marokanci otklonili opasnost. Maroko je u 29. minutu propustio izglednu priliku za potpuni preokret.

Napravili su višak po desnoj strani, ali Hakimi nije uspeo da uposli En Nesirija poslavši prejaku loptu. El Kanus je propustio šansu u 33. minutu nakon dobre kombinacije po levoj strani.

U finišu poluvremena Hrvatska je u 42. minutu vratila vođstvo a strelac je bio Oršić. Posle nešto dužeg napada lopta je stigla do njega a on ju je lepo plasirao lobujući Bona za 2:1.

Nastavak je počeo upravo Oršićevim udarcem u 47. minutu koji je prošao pored stative. U prvih 20 minuta drugog dela nije bilo većih uzbuđenja. Najbolju šansu za Maroko imao je En Nesiri u 75 minutu. Lopta je prešla celu odbranu Hrvatske a on nije sam iz blizine uspeo da savlada Livakovića.

Hrvatska je posle toga tražila penal ali ga sudija nije dosudio nakon konsultacija sa VAR sobom. Izabranici Zlatka Dalića pokušavali su da sačuvaju rezultat sa poluvremena. Kovačić je u 87. minutu mogao da otkloni sve dileme, ali je bio neprecizan nakon što je izašao sam pred Bona.

Maroko do kraja nije uspeo da obezbedi makar produžetak a bili su veoma blizu u samoj nadoknadi..

Od 1998. godine, Hrvatima je ovo treća medalja sa svetskih šampionata

Sutra se za titulu prvaka sveta od 16 časova bore Argentina i Francuska koje su do sada dva puta podizale pehar šampiona planete.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON USPEŠNIH KVALIFIKACIJA: Međedović u drugom kolu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u narednu rundu mastersa u Madridu. Posle velike borbe i skoro dva i po...

POVEZANE OBJAVE