ODIGRAN PARISKI DERBI: Vembanijama bolji od košarkaškog PSŽ-a! (VIDEO)

U sklopu 13. kola francuske košarkaške lige odigran je zanimljiv okršaj dva pariska tima. Kao gosti su nad Parizom slavili košarkaši Bulonj Levaloe sa 91-71.

Utakmica je većim delom bila neizvesna, ali je u poslednjoj deonici Levaloa potpuno slomio otpor protivnika, pa je stekao u jednom trenutku na kraju i 23 poena prednosti.

Tako je klub sa dužom tradicijom, a koji je ove sezone posebno prepoznatljiv po tome što za njih nastupa najverovatnije prvi pik na sledećem NBA draftu Viktor Vembanijama, nadigrao noviji pariski tim, koji pokušava da nađe svoje mesto u savremenoj hijerarhiji evropske košarke, kao predstavnik svetske metropole.

Vembanijama je na kraju zabeležio 11 poena i po 5 skokova i blokada, dok su najefikasniji bili Hugo Beson sa dabl-dablom od 19 poena i 11 skokova, i Tremont Vaters sa dva poena manje. Obojica su dodala i po 4 završna dodavanja.

Za ovaj tim nastupa i vršnjak Vembanijame i saigrač iz mlađih reprezentativnih kategorija Bilal Kulibali, koji je imao 4 poena i 7 skokova.

U poraženom timu je Tajron Valas zabeležio 14 poena, 3 skoka i 4 asistencije, dok je Džeremi Evans uz 11 poena uhvatio 7 lopti. Prošlosezonski igrač Cibone, a nekada i Partizana Amar Gegić upisao je 9 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ONI SU SE VEĆ PLASIRALI: LŠ u novom formatu, mogu li večiti do elite?

Srpski fudbal neće u predstojećoj sezoni imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona. Crvena zvezda kao izvesni prvak ićiće u plej-of...

POVEZANE OBJAVE