ISTORIJSKI I EPSKI MEČ: Argentina je šampion sveta!

U istorijskom meču Argentina je posle izvođenja penala pobedila Francusku i došla do titule šampiona Sveta – 3:3 (4:2).

Potpuno neočekivano, i različito od svih prognoza fudbalskih stručanjaka, Argentina je otvoreno i napadački otvorila meč. Francuska kao da nije bila spremna za takav scenario i delovali su potpuno izgubljeni na terenu.

Dominacija na svakom delu terena Argentincima se isplatila posle 20 minuta kada je Di Marija sjajno obišao Dembelea i iznudio jedanesterac za svoju reprezentaciju.

Loptu je uzeo, ko drugi, nego Lionel Mesi i sigurno je izveo penal za 1:0.

Očekivalo se da će Francuska da se trgne, ali delovali su jako loše na terenu i to su Argentinci iskoristili za sjajnu kontru u 35. minutu i golom Anhela Di Marije su poveli 2:0.

Dešan je odmah posle gola regovao dvostrukom izmenom kako bi razmrdao ekipu, ali i u drugom poluvremenu nisu davali znake života.

Ipak, u 78. minutu Otamendi pravi veliku grešku, i Francuska dolazi do penala. Mbape realizuje penal za 2:1.

To je potpuno promenilo meč i Francuska kao da je bila druga ekipa. Samo 2 minuta kasnije posle jedne duge lopte, Mbape sjajnim volejem poravnava za 2:2 i u sekundi meč je poprimio drugi tok.

Do kraja regularnog dela Francuska je delovala svežije. Imali su dve odlične prilike, ali opet je Argentina imala šansu da sve završi pre produžetaka posle šuta Mesija kada je Ljoris odlično odbranio.

Otišlo se u produžetke.

U prvih 15 minuta Francuzi su delovali daleko svežije, ali Argentina je imala dve kapitalne prilike i obe nije iskoristio Lautaro Martinez samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru.

Ono što nije ušlo u prvom, ušlo je u drugom produžetku. Opet je Lautaro Martinez izašao ispred Lorisa, ponovo nije dao gol, ali od Lorisa se odbila lopta do Mesija koji prebacuje loptu preko gol linije za 3:2.

Na stadionu je nastao opšti delirijum i u poslednjih 10 minuta nas je očivao potpuni haos.

Igrači su bili preumorni, padali su sami po terenu, ali su se borili do poslednjeg daha za svaki pedalj terena.

U 117. minutu posle kornera, novi šok za Argentinu i nada za Francusku. Marčinjak dosuđuje penal posle igranja rukom Montijela i ponovo Mbape uzima loptu.

Bio je još sigurniji nego prvi put i bilo je 3:3 samo 3 minuta pre kraja drugog produžetka.

U 120. minutu posle jedne kontre Francuska je imala priliku za potpuni preokret, ali je lopta otišla tik pored stative posle centarušta Mbapea.

A onda u poslednjim sekundama produžetka dve neverovatne šanse. Prvo Emilijano Martinez brani neverovatnu priliku Kolo Muaniju, a onda u kontra napadu Lautaro Martinez promašuje veliku priliku glavom kada šutira pored gola.

U penal seriji u drugoj i trećoj seriji Martinez brani penale Komanu, dok Čunameni šutira pored gola. Argentinci su bili sigurni. U četvrtoj Kolo Muani postiže gol za 3:2 u serijei, a me loptu je imao Montijel koji je bio siguran i Argentina je šampion sveta!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAKUCAJ KARTU ZA F4 EVROLIGE: Odigraj ovaj tiket i uživo prati košarkaški spektakl!

Kladi se na Evroligu i osvoji kartu za fajnal-for! Plej-of Evrolige obećava nam pravi košarkaški spektakl, a da sve bude...

POVEZANE OBJAVE