Povratak na pobednički put: Zvezda deklasirala Megu!

U okviru 11. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 92:58.

Sjajno je Zvezda otvorila utakmicu, Dobrić je pogodio dve trojke, ali Mega je pružala dobar otpor. Crveno-beli su na krilima Vildoze i Petruševa napravili seriju 7:0, što je primoralo Baraća da zatraži prvi tajm-aut kod rezultata, a nakon prve četvrtine rezultat je bio 24:16.

I drugu četvrtinu su sjajno otvorili Zvezdini košarkaši, vođstvo je uvećano poenima Nedovića, Petruševa i Ilića, a trener Mege je opet bio primoran na tajm-aut.

Nisu gosti imali rešenje za Zvezdin napad, Vildoza je sjajno asistirao Petruševu, zatim je usledila trojka Lazića za prednost na poluvremenu od 44:33.

U drugom poluvremenu, na početku je Zvezda imala šansu da poveća prednost, ali Mega nije odustajala. Posle trojke Milosavljevića, Mega je prišla na samo minus sedam (51:44), pa je Ivanović morao da zatraži minut odmora. Nastavila je Zvdzda sa sjajnom igrom u trećoj deonici, održavala je dvocifrenu prednost pa je na kraju ovog perioda igre bilo 62:51 u korist crveno-belih. U poslednjoj deonici Zvezda je napravila seriju od 4:0, poenima Ilića Zvezda stiže do ogromnih 17 poena prednosti, čime Megu stavlja u izuzetno lošu situaciju.

Poenima Nedovića i Topića Zvezda je povela sa 79:56, održavala prednost do kraja meča i došla do ubedljive pobede rezultatom 92:58.

U Crvenoj zvezdi se upisao svaki pojedinac. Najefikasniji su bili Dobrić i Nedović sa po 16 poena. Postigli su 13 trojki iz 25 pokušaja. Jedini dvocifreni u ekipi Mege bio je Danko Branković sa 13 poena i šest skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE