Lalatović traži pojačanja pred nastavak sezone!

Fudbalski klub Radnički je počeo pripreme za nastavak sezone. Trener ovog tima, Nend Lalatović je istakao da su klubu neophodna pojačanja.

– Potpuno iskreno sam rekao ljudima iz kluba, a sada i igračima, da bih ja voleo da ovde dovedem pet, šest novih fudbalera, da ostavim jedno petnaestak, a ostale bih raspustio. Da napravimo jedan moćan Radnički, kakav ja smatram da mora da bude. Svaki igrač mora da ima autoritet, da zna u svakom trenutku šta hoće. Oni moraju da imaju, ne jednog, nego dvojicu, trojicu vođa u svlačionici, da ne bude Nenad Lalatović vođa i na terenu i van njega, već da imamo igrače koji drže svlačionicu, kao što je nekad bio Vujadinović, ili pre njega Drinčić. Da ostali prema njima osećaju veliko strahopoštovanje i da im oni budu primer šta i kako treba da rade, rekao je Lalatović.

U prvom delu sezone dicispilina nije postojala, što je neprihvatljivo, kazao je on.

– Fudbal se igra u oba pravca, greške moraju da se svedu na minimum. Protiv TSC-a imamo u prvom minutu posed lopte, poklanjamo im je i ni iz čega primamo gol, protiv Kolubare ovde isto iz našeg poseda, igrač se okliznuo i primamo gol, protiv Crvene zvezde olako dobijamo crveni karton, protiv Radničkog iz Kragujevca centaršut po zemlji sa strane, moja dva igrača promaše loptu. Nabrojao sam već sedam bodova. Zamislite koje su to individualne greške zbog odsustva koncentracije! Ti igrači imaju takva imena i prezimena da mi moramo da budemo u plej-ofu. Do njega je teško doći, zaostajemo osam bodova za prvim iznad crte, teško je to stići, ali se nadam da će uz fer suđenje, bolje nego do sada, biti na nama da li imamo kvalitet ili ne za taj plej-of. Mnogo volim Radnički, mora da igra dopadljiv fudbal, sa visokim presingom, da postiže više, a prima manje golova i da, po renomeu kluba, uvek bude među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

Osvrnuo se i na moguće odlaske.

– Za Štulića sam i ja dobio informaciju da je sasvim blizu odlaska u Češku, treba još sve to da se realizuje oko obeštećenja… Skrenuo je pažnju na sebe, ima samo 21 godinu i pred njim je lepa karijera. Što se Škrbića tiče, ja sam ga doveo u Radnički, pre povrede bio je jedan od najboljih u timu, bio je na pragu odlaska u inostranstvo, klub je imao ponudu od 300.000 evra, povredio se neposredno pred realizaciju tog transfera. Ali, on sada ne igra godinu dana i trenutno ne može za nas biti pojačanje. Mi njega tek treba da vratimo u život, da vidimo u kakvom je stanju posle operacije oba kolena. Možda može da bude od pomoći nekih pola sata po meču, ali svih 90 minuta veliko je pitanje, naglasio je trener Nišlija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE