LŠ: Kragujevčani na teškom gostovanju u Barseloni

U četvrtom kolu Lige šampiona, ujedno i poslednjem ovogodišnjem meču, vaterpolisti Radničkog gostuju lideru na tabeli, španskoj Barseloneti, u utorak od 19.45 časova, u Barseloni.

Kragujevčani su u prethodnom kolu doživeli prvi poraz u sezoni i to na najtežem gostovanju braniocu trofeja, italijanskom Pro Reku (21:12), pa će u Barseloni pokušati da se prikažu u boljem svetlu i dodaju nove bodove na svoj konto.

– Igra protiv Pro Reka nije bila na zadovoljavajućem nivou. Primili smo 21 gol, što nije dobro kada igrate protiv bilo kog protivnika, a kamoli protiv sjajne ekipe kakva je Pro Reko. Prevashodno želim da napravimo iskorak u igri, pogotovo u odbrani. Moramo da smanjimo primljene golove na trostruko manji broj kako bismo imali aktivan rezultat u Barseloni – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Barseloneta je trenutno na deobi prvog mesta sa Olimpijakosom, sa maksimalnim učinkom od tri pobede, dok Kragujevčani imaju po trijumf, remi i poraz, pa će im ovaj meč biti izuzetno značajan u trci za završni turnir.

– Cilj sezone nam je da se kvalifikujemo na „fajnal-ejt“ i jako su nam bitni bodovi iz svih mečeva, čak i sa teških gostovanja, kakvo je definitivno ovo u Barseloni. Pokušaćemo da ispravimo greške iz prethodnih utakmica i da pružimo što bolju igrom, kako bismo došli do novih bodova – rekao je Nemanja Stanojević, mladi bek Radničkog.

Ovi timovi imaju značajno rivalstvo, započeto 2014. godine, kada je Barseloneta u svom gradu savladala do tada neporaženi Radnički u finalu završnog turnira, rezultatom 7:6. Dok je u sastavu Radničkog trener Stevanović jedini akter tog finala, u španskoj ekipi je nekoliko igrača iz te garniture, što možda i najbolje oslikava koliko se dugo poznaju i igraju zajedno igrači Barselonete. Sve je to dodatno učvršćeno kroz reprezentativne nastupe, jer ekipa Barselonete okuplja gotovo čitav španski nacionalni tim.

– Uprkos odlasku jednog od najboljih igrača, Granadosa, koji je sada u Novom Beogradu, Barseloneta je i dalje ekipa koja na okupu ima gotovo kompletnu špansku reprezentaciju. Zamenio ga je crnogorski reprezentativac Dušan Matković, a pojačani su i i sjajnim španskim centrom Tahuljom i Australijancem Nikom Porterom. Veoma su kvalitetna i iskusna ekipa, dugo igraju zajedno i očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu. Karakteriše ih klasičan španski stil vaterpola, sa dosta plivanja i jakog presinga, na šta moramo da odgovorimo agresivnošću – zaključio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROBIO LED: Prva pobeda Rubljova na šljaci ove godine

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u drugu rundu mastersa u Madridu. Savladao je Argentinca Fakunda Banjisa sa 6:1, 6:4....

POVEZANE OBJAVE