Stefanović: Desila se dobra evroligaška ekipa

U okviru 11. kola ABA lige košarkaši FMP Meridiana izgubili su na gostovanju od Partizana rezultatom 90:86.

Nakon utakmice svoje utiske izneo je trner FMP Meridiana Nenad Stefanović.

 -Čestitke Partizanu na više nego zasluženoj pobedi. Meni je drago što smo na kraju uspeli da začinimo utakmicu kao i svaki put s njima. Pokazali smo karakter. Ne znam iskreno ni koliki je bio najveći minus, oko 27 poena razlike. Nije iznenađenje što smo pokazali karakter, ovaj tim to ima. To je okej. Ono što nije okej jeste način na koji smo igrali veći deo utakmice. Dobrom defanzivnom stabilnošću vratili smo se krajem prve četvrtine. Nismo igrali onako kako ja mislim da bi trebalo. To je jedna velika lekcija za nas – rekao je Stefanović. – Drago mi je što je kolega Željko Obradović nas najavio kao mlad tim. Ima i iskusnih igrača, ali objektivno malo mi je smešno da smo mi očekivano drugi ili treći na tabeli. Ima dosta timova sastave bolje od nas, ali uz dobar rad napredovali smo u odnosu na prošlu sezonu. Nije realno da s Partizanom igramo egal utakmicu. Veći deo susreta pokazali smo mnogo više. Okrećemo se utakmicama koje su mnogo bitnije za nas. Očekuje nas Studentski centar kući, to su mečevi koji moraju da nas održe na ovom rezultatu, rekao je Stefanović i dodao:

 – Desila se dobra evroligaška ekipa! Igrali smo sa Crvenom zvezdom, kada su oni bili u lošem momentu. Tim, tela, atletika, nešto s čim se mi do sada nismo susreli. Pojedini igrači igraju bolje od očekivanja, Partizan je dobro spremio utakmicu, znali su šta žele. Ako naučimo lekciju, to je okej. Za razliku od Partizana imamo mnogo vremena da se pripremimo za utakmicu. Ne možeš da se pripremiš za nešto što osetiš tek na parketu. Kad krene utakmica shvatiš koliko je Evroliga stepenika iznad ABA lige, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE