MESI POSTAVIO EMOTIVAN VIDEO: Uvek sam sanjao, Dijego nas je ohrabrivao sa neba (VIDEO)

Mesi je konačno uspeo. Osvojio je sve. I to na kakav način. Posle produžetaka, koji ovog puta nisu bili “prokleti” – kako se sam izrazio – i penala, na najuzbudljiviji način, u utakmici za pamćenje.

Dugo je čekao na trofej sa reprezentacijom, sve vreme je ostajala ta praznina i mrlja u karijeri, ali verovatno i njegovoj duši, i pored tolikih uspeha, individualnih i timskih.

U 34. godini konačno se radovao, posle mnogo pokušaja i finala osvojen je Kopa Amerika, a sada i ono najveće – Svetsko prvenstvo, pritom prvo odigrano u ovo doba godine. Kao da ga je čekalo.

Ovim povodom se omaleni Argentinac oglasio na Instagramu, uz emotivan video.

Igračku afirmaciju je stekao u Barseloni, gde je došao u neku ruku i nužno zbog terapije, ali je loptu počeo da šutira mnogo ranije.

Od Grandolija do Svetskog prvenstva u Kataru prošlo je skoro 30 godina. Blizu tri decenije u kojima mi je fudbal doneo mnogo radosti, ali i tuge. Uvek sam sanjao da budem svetski šampion i nisam želeo da prestanem da pokušavam, čak i znajući da se to možda neće dogoditi, napisao je Mesi, pa dodao:

Ovo Svetsko prvenstvo smo osvojili i za sve one koji to nisu uspeli na prethodnim turnirima, kao 2014. u Brazilu, gde su zaslužili jer su se do samog kraja borili kao lavovi, vredno radili i želeli pobedu koliko i ja. Zaslužili smo je čak i u tim prokletim produžecima, nije skrivao emociju Mesi.

Nije mogao ni bez pomena pokojnog Dijega Armanda Maradone, sa kojim su ga često upoređivali, pa i osporavali, ali će sada verovatno prestati sa tim.

Dijego nas je ohrabrivao sa neba. I svi koji su uvek podržavali reprezentaciju ne gledajući toliko na rezultat koliko na želju i trud koji smo uvek ulagali, čak i kada nije išlo kao što smo hteli, naveo je Mesi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE