Fantastična Zvezda srušila Olimpijakos u gostima!

U okviru 15. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpijakos u gostima rezultatom 90:86.

Utakmicu je Zvezda sjajno otvorila trojkom Lazića, ali na isti način je uzvratio Kostas Papanikolau na drugoj strani. I u nastavku su usledile trojke na sve strane, pogodio je i Ajzea Kenan za +6 što je najveća prednost do sada jedne ekipe, ali je na drugoj strani napokon Nedović pobegao od Volkapa i upisao prve poene. Crveno-beli su zatim napravili seriju i povećaki prednost, a Mitrović, Lazić i Lazarević su predvodili Zvezdu prvoj četvrtini. Međutim, sjajni Vezenkov vraća domači tim u život pa je na nraju prve deonice rezultat bio 20:21.

Bentil je drugu deonicu otvorio trojkom, Olimpijakos je napravio seriju od 7:0, uvećavao je Olimpijakos prednost poenima Slukasa. Nedović je bio sjajan u ekipi crno-belih, pogodio je iz skraćenog kornera i bio prvi dvocifren igrač na meču.

Zvezda se u nastavku vratila, Vildoza je imao tri slobodna bacanja, a zatim je nakon fantastične odbrane, asistirao Petruševu za zakucavanje. Rezultat na poluvremenu je bio 44:41 za domaći tim.

Na početku treće deonice Fal je pravio Zvezdi velike probleme, ali sa druge strane Vildoza je bio sjajan. Međutim, uspeo je grčki tim da uveća prednost, Papanikolau je pogodio dve trojke. U nastavku su beogradski crveno-beli potpuno zaustavili Olimpijakos i treća deonica je završena vođstvo rezultatom 65:62.

U poslednjoj deonici sjajno je Zvezda počela, trojku je pogodio Ognjen Dobrić. Usledila je odlična odbrana srpskog tima i novi poeni Dobrića. Nastavili su beogradski crveno-beli da uvećavaju prednost, ali ni Olimpijakos nije odustajao.

Imala je Crvena zvezda 11 poena prednosti ali je posle trojke Larencakisa momentum prešao na stranu domaćina. Usledila je prava drama, Vezenkov je održavao Olimpijakos u životu, a sa druge strane Zvezdu Vildoza, koji je u samom finišu sa linije slobodnih bacanja uvećao prednost svog tima i doveo još jednom u nizu do pobede crveno-bele.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO KLS: Borac u trileru savladao Spartak

Počeo je plej-of u okviru KLS-a, a takmičenje je otvorila utakmica u Čačku iizmeđu Borca i Spartaka. Učesnik ABA lige...

POVEZANE OBJAVE