Armani srušio Monako, poraz Barselone pred gostovanje Zvezdi!

U okviru 15. kola Evrolige, košarkaši Armanija savladali su Monako rezultatom 79:71, dok je u španskom derbiju slavila ekipa Valensije protiv Barselone rezultatom 84:83.

Celo prvo poluvreme je obeležio egal tokom kog su se dve ekipe smenjivale u vođstu samo da bi tim iz Kneževine ubrzao pred kraj i otišao na pauzu sa dvocifrenom prednošću. Imali su i plus 16 u jednom trenutku, ali ponovo je Beron bio junak Armanija, naparavili su seriju od 17:0, skroz su se vratili u igru, šokirali klub iz Kneževine i ostvarili veliku pobedu na svom terenu.

Beron je bio najefikasniji sa 23 poena, dok je Brendon Dejvis meč završio sa 14 poena, četiri skoka i tri asistencije. U ekipi Monaka istakao se Majk Džejms sa 24 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je Eli Okobo dodao 16 poena.

Što se tiče španskog derbija i ovde je bio egal, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Vodila je Valensija na tri minute pre kraja, međutim ni u ovom duelu nije moglo bez drame. U poslednjih pola minuta posle koša Laprovitole šut za tri promašio Džejms Veb, a njegovu grešku na drugom kraju iskoristio Nikola Mirotić i na 14 sekundi do kraja pogodio iza linije 6,75 za 81:80.

Hteo je Šarunas Jasikevičius sudbinu u svojim rukama, te se pravio brz faul. Oba puta sa linije za slobodna bacanja je bio precizan Kris Džons, a potom Laprovitola promašuje šut za produžetke, a Valensija je ostvarila veliku pobedu.

U ekipi Valensije najefikasniji je bio Hasijel Rivero sa 16 poena, Bojan Dubljević je imao dva manje uz šest skokova.

Kod Barselone je blistao Nikolas Laprovitola sa 28 poena, sedam asistencija i četiri skoka, Nikola Mirotić je meč završio sa 11 poena, dok je srpski košarkaš Nikola Kalinić susret završio sa četiri postignuta koša.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE