BIVŠI KAMPACOV SAIGRAČ: U početku igrao divlje, krasi ga ogromna želja

Fakundo Kampaco je svojevremeno pojačao Real Madrid kao predvodnik novog talasa argentinske košarke, koji će se kasnije upravo okupiti u Kraljevskom klubu.

Ipak prve sezone nije dobio veliku priliku, pa je išao na kaljenje u Mursiju, gde mu je saigrač bio crnogorski krlilni centar Nemanja Radović.

Nije imao preveliku ulogu u Realu u toj prvoj sezoni, iako su osvojili sve živo sa Andreasom Noćionijem u timu. Poslali su ga na pozajmicu kod nas i u prvoj godini je igrao prilično divlje. Nije uspevao da izbalansira napadačke kvalitete. Bio je sposoban jednu utakmicu da ubaci 30 poena, a onda već u narednoj da podeli 15 asistencija i da ne pogleda na koš, izjavio je Radović za “Mozzart sport”.

Posebno naglašava motivaciju ovog plejmejkera.

Krasila ga je ogromna želja. Nebitno sa kim igra na treningu jedan na jedan, da li je to najbolji igrač ili junior, on će dati 300 odsto, pritiskati ga po čitavom terenu. Ima ogromnu motivacju, veliki je pobednik i verujem da ga to i dalje drži, smatra krilni centar, koji je slikovito objasnio koliko bi najnovije pojačanje moglo da doprinese igri Zvezde.

Izuzetno je lako igrati sa njim. Bukvalno treba da ga pratiš i da budeš spreman u svakom momentu da primiš loptu i to je to. Bilo je utakmica kada bih dao po 10-15 poena bez bilo kakvog mučenja. Strašno je brz i stvara ogroman višak, jer visoki igrači izlaze na njega i on to zna da iskoristi. U Madridu je nerealno sarađivao sa Tavaresom, ali i kada je bio sa nama isto je bilo. Ogroman njegov kvalitet, objasnio je Radović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN LIVERULA JE LJUT: Van Dajk uputio kritike svojim saigračima

Kapiten Liverpula Virdžil van Dajk nije dobro podneo poraz od Evertona 2:0 u zaustaloj utakmici 29. kola Premijer lige. On...

POVEZANE OBJAVE