IGOKEA IMALA ŠANSU: Raspucanom Partizanu dovoljno poluvreme za brejk u Laktašima!

Igokea – Partizan 85:96 (22:32, 25:25, 21:19, 17:20)

Košarkaši Partizana, pobedili su Igokeu na gostovanju u susretu 12. kola ABA lige. Veoma efikasan prvi deo utakmice trasirao im je put ka 10 trijumfu u regionalnom takmičenju. Tim iz Laktaša se vraćao u susret ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Partizan je utakmicu otvorio serijom 6:0 nakon trojki Smailagića i Trifunovića. Od tada su konstantno održavali rezultatski plus tokom prve četvrtine. Igokea je dobrom igrom uspevala da održi priključak. Partizan je novom serijom sa +10 završio prvu deonicu. Prevagu je odneo šut za tri kada su crno – beli pogodili pet trojki.

Igokea je bolje počela drugi period uspevši da prepolovi minus. Partizan je nakon 2+1 Lesora prekinuo njihov nalet. Trojkom Anđušića su se vratili na dvocifenu razliku izabranici Željka Obradovića. Uz bolje procente šuta uspeli su da domaćinu u Laktašima za poluvreme daju skoro 60 poena u efikasnoj partiji. Uprkos tome što je Igokea parirala u skoku i po broju timskih asistencija.

Kevin Panter je briljirao sa 13 poena i jednim promašajem iz igre. Lesor je sakupio 9 poena i tri skoka. Kod Igokee su Kroford sa 15 i Đorđević sa poenom manje bili najefikasniji.

Košem Tanaskovića otvoreno je drugo poluvreme. Domaćini su odlično zaigrali i sa dve serije uspeli da utakmicu vrate u egal smanjivši na 71:68 nakon pogotka Delalića. Ali i zahvaljujući greškama i izgubljenim loptama crno – belih. Partizan je odgovorio na taj nalet serijom 5:0 i sa +8 otišao na pauzu pred četvrtu četvrtinu.

Nju je košem otvorio Marko Jošilo. Partizan je uspeo da održava dvocifrenu razliku. Bilo je praznih minuta za obe ekipe koje je pogocima sa linije slobodnih bacanja prekinuo Kroford. Igokea je u finišu napravila seriju 7:0 prišavši na 86:83 u korist Partizana. Crno beli su potom materijalizovali greške izabranika Dragana Bajića i u poslednjem minutu konačno prelomili susret a Kevin Panter ga potvrdio trojkom.

Na kraju deula najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo kapiten Panter koji je uz Nanelija imao 18 poena. Igokei nije bilo dovoljno ni 48 ukupno poena Kroforda (26) i Đorđevića (22)

Partizan je naredne dve utakmice domaćin, prvo Bajernu a posle nove godine i Zadru. Ekipa Igokee se bori za dalji plasman u FIBA Ligi šampiona protiv Hapoel Holona a pre toga ih čeka susret sa Studentskim centrom.

Foto: Igokea m:tel/ Marija Vuruna

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON USPEŠNIH KVALIFIKACIJA: Međedović u drugom kolu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u narednu rundu mastersa u Madridu. Posle velike borbe i skoro dva i po...

POVEZANE OBJAVE