Trener iz KLS istakao da mu je san da preuzme Partizan

Metalac iz Valjeva beležio je fantastične rezultate u regionalnoj ABA ligi u sezoni 2014/15, ali je usledio pad usled finansijskih poteškoća. Ponovo ih na pravi put izvodi Jovan Teodosić, brat našeg slavnog košarkaša Miloša, a tim je pod komandnom palicom Branislava Ratkovice do sada je ostvario 12 pobeda.

Ovaj plej se afirmisao u tadašnjoj Mega Ishrani gde je pružao fantastične partije, a kasnije karijeru gradio uglavnom u Nemačkoj.

Sada je u intervjuu za “Mozzart sport” istakao da je cilj da jednog dana vodi Partizan.

Moje mišljenje, svaki trener je kao i igrač, mora da dobije šansu i da se istrpe greške. Svi veliki treneri koji su danas šampioni su u jednom trenutku morali da budu istrpljeni, jer niko ništa ne radi perfektno bez greške. Uvek smatra da je bolje početi u manjoj sredini. Imamo trenere na Evroliga nivou koji uvek uče i pokušavaju da se dopunjuju, a da ne pričam o nama mladima. Naravno svi žele da vode veliki klub, za mene je to san koji bi voleo da se ostvari, da budem trener Partizana. To je neki san, ako dođe dođe, ima dosta do toga da se gura i uči. Kada si igrač, možda pomisliš da nije teško biti trener, ali kada uđeš u taj posao, vidiš koliko je to zahtevno, o koliko stvari mora da se vodi računa, potrebna je bukvalno potpuna posvećenost, svestan je Ratkovica.

Ne sumnja u kvalitete mlađe garde trenera.

Mislim da stvarno postoji mladih trenera koji imaju veliki potencijal. Naravno, imamo Dušana Alimpijevića koji je mlad, ali se isprofilisao, ne mogu njega da svrstam u nas početnike koji se još borimo, ali svkako ima ljudi koji imaju radnu etiku i znanje da mogu da budu kvalitetni treneri u Budućnosti. Eto na primer Vule Avdalović koji je izuzetno posvećen trener, ima veliki potencijal, ističe mladi trener za “Mozzart sport”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KK PARTIZAN SPREMA VELIKI POVRATAK!? Miljenik navijača se vraća u crno-beli tabor?

Pre nekoliko dana predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je kako se uveliko radi na pojačanjima i kako bi moglo...

POVEZANE OBJAVE