Zvezda ubedljiva protiv Borca, Kampaco oduševljavao “Delije”

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo slavili u ABA ligi protiv Borca iz Čačka 86:57 , u meču koji je odigran 6500 gledalaca u debiju Fakunda Kampaca.

Početak utakmice je pripao domaćima koji su u prvoj četvrtini već napravili dvocifrenu prednost. Crveno-beli su pre svega prednost napravili preko dobrog skoka u napadu. Sredinom četvrtine dvorana je ustala na noge pošto je po prvi put u crveno-belom dresu zaigrao Argentinac Fakundo Kampaco. Sa dve asistencije je izmamio uzdahe svih, a erupcija je bila kada je postigao prve poene posle šuta za tri poena. Posle prvih 10 minuta 23:13.

U drugom periodu Zvezda je držala većim delom dvocifrenu razliku, ali su pali sa ritmom igre i imali su mnogo izgubljenih lopti. Sa druge strane, orac se držao svog plana igre i to im je dalo rezultat krajem poluvreman kada su prednost sveli na jednocifrenu i na odmor se otišlo sa 45:37 za domaćina.

Drugo poluvreme je počelo u istom ritmu. Pre svega dosta istrošeno je delovao Luka Vildoza i Borac je na krilima lošeg napada Zvezde uspeo da dođe do samo četri poena minusa. Duško Ivanović je tražio tajm aut i u igru je uveo Stefana Markovića. Iskusni plej je na sjajan način dirigovao u seriji 17-1 do kraja poluvremena i praktično se tu rešio meč.

U četvrtom periodu domaćini su bili potpuno razigrani i velikom brzinom je bilo 29 poena razlike. Kampaco je igrao poslednjih 10 minuta i na sjajan način je u par navrata razigrao igrače i podigao atmosferu u dvorani u kojoj je bilo 6500 gledalaca. Na kraju 86:57.

Najefikasniji kod pobednika bio je Dobrić sa 15 poena, Petrušev i Bentil su dodali po 13, Kampaco 11 poena uz 5 asistencija. Kod Borca Hejl je postigao 17, Tomašević 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE