Danas potpisan Zvezdin kodeks!

Danas su predstavnici svih klubova Sportskog društva Crvena zvezda, potpisali kodeks na stadionu Rajko Mitić.

– Zadovoljstvo mi je što smo se danas okupili ovde da postavimo čvrste temelje daljem rastu i razvoju naše Zvezdine porodice. Osnov svake snažne porodice su kodeksi koje svaki član u svakoj situaciji mora da poštuje. Što kodeksi imaju veću moralnu vrednost ta je porodica snažnija i uspešnija. A mi smo jedna ogromna porodica sa 1.000 sportista, od najmlađih do veterana koji u svakom momentu, na svakom borilištu moraju da vode računa koji grb i ime nose. Zato smo odlučili da te vrednost pretočimo u pisani dokument koji ćemo danas svi javno potpisati i na taj način se obavezati da ćemo ih primenjivati i u praksi, kao i da ćemo biti spremni da se borimo za te vrednosti, rekao je, između ostalog, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Zvezdan Terzić, preneo je zvanični sajt SD Crvena zvezda.

Obrazložena je i ideja za stvaranje Zvezdinog kodeksa.

– Već 78 godinu SD Crvena zvezda na jedan dobar, miran, kontinuiran i stabilan način razvija ime koje je poznato i prepoznatljivo širom sveta. Danas se to u modernom svetu zove brend i kažu da je brend Crvene zvezde jedan od najvećih na našim prostorima, pa i mnogo šire. To je kodeks koji će na jednoj strani davati prava i obaveze, kao i odgovornost šta znači nositi ovako cenjeno ime, na koji način ćemo ga čuvati paziti, kako ćemo ga razvijati i kako će Crvena zvezda iz dana u dan, nadamo se, biti sve bolja i veća. Crvena zvezda nije samo Fudbalski klub, nije samo Košarkaški klub, nije samo jedan od osam osnivačkih sekcija, Crvena zvezda je 34 kluba u njenoj porodici, a nadamo se da će od današnjeg dana drugačije gledati na sebe i svoju ulogu u društvu i svoju ulogu u porodici Crvene zvezde,  naveo je Avramović.

On je najavio da će SD Crvena zvezda formirati etički komitet za implementaciju “Zvezdinog Kodeksa”.

– Predložio bih da u njemu budu Mihajlo Srdić, predsednik Nadzornog odbora SD Crvena zvezda, Stefan Mrlješ, direktor marketinga FK Crvena zvezda, Janko Stanković, direktor marketinga KK Crvena zvezda, Vladan Kovačević, predsednik Veslačkog kluba Crvena zvezda i ja. Mislim da je implementacija Kodeksa jako važna, istakao je Avramović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Amorim otpao, Liverpul ima novog pika da zameni Klopa

U ponedeljak je odjeknula vest da trener Sportinga Ruben Amorim više nije u opticaju da preuzme klupu Liverpula ovog...

POVEZANE OBJAVE