NEPRESUŠAN IZVOR: Srbija će ponovo imati košarkaša u prvoj rundi Drafta?!

Već dve godine uzastopno Nikola Jokić je zvanično najkorisniji igrač NBA lige, iako je svojevremeno ušao na mala vrata u najjaču ligu sveta, kao košarkaš izabran u sredini druge runde Drafta.

To je otvorilo vrata ostalim našim mladim košarkašima, pa je Aleksej Pokuševski je pre tri godine izabran kao 17, a Nikola Jović na poslednjoj lutriji kao 27. pik prve runde, a na obojicu Oklahoma Siti Tanderi, odnosno Majami Hit, polažu velike nade i već pokazuju šta umeju.

Na vrata najjače lige sveta, takođe ova velika, kuca još jedan biser srpske košarke. Naime, prema prognozama “ESPN” Nikola Đurišić bi mogao da bude odabran sa 28. pozicije u prvoj rundi, od strane Hjuston Rokitsa.

Košarkaš Mege, koji je u prvi tim ušao zajedno sa Nikolom Jovićem, bio je najkorisniji igrač juniorske Evrolige koja se igrala u maju ove godine, a u aktuelnoj sezoni u ABA ligi beleži 11 poena za 23 minuta provedenih na terenu u proseku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEFINITIVNO PRELOMIO: Stojaković pronašao gde će nastaviti razvoj!

Mladi košarkaš Andrej Stojaković, sin čuvenog reprezentativca Predraga promenio je koledž ove godine. Odustao je od igranja za Stenford. Dovodio se...

POVEZANE OBJAVE