OBRADOVIĆ PRED BAJERN: Tim su koji mnogo polaže na igru u tranziciji

Košarkaši Partizana duelom na svom terenu protiv Bajerna zatvaraju 2022. godinu.

Vratili su se posle 8 sezona u Evroligu i pokušaće da je trijumfalno okončaju.

Pred taj susret o očekivanjima je govorio trener crno – belih Željko Obradović:

Kada smo počeli da pripremamo utakmicu sa Bajernom, obratili smo pažnju na neke podatke i statistiku. Gledajući sve, upečatljivo je to da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, a da posle Baskonije šutiraju najviše za tri poena, što je negde oko 29 ispaljenih lopti. Takođe su tim koji mnogo polaže na igru u tranziciji. Kada nemaju igru u tranziciji, onda tačno znaju kada, zašto i gde treba da napadnu protivnika. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, čija je struktura jaka. Oni pokušavaju da menjaju odbranu, da igraju agresivno, ali sa izmenama. Najbitnije je da sprečimo njihove kontre, šut za tri poena i da probamo da svedemo skok u napadu na minimum, rekao je on za klupski sajt.

O predstojećem meču govorio je i Danilo Anđušić:

Bajern je jako neugodna ekipa, iako sa dosta problema u poslednje vreme. Povređen im je najbolji igrač, Lučić koji im sigurno fali u rotaciji. Nisu startovali najbolje ove godine ali uvek su neugodni, sa dobrim trenerom, dobro vođeni i sigurno neće biti lako. Imaće motva da doću i ostvare pobedu u Beogradu, pogotovu što verovatno očekujemo punu dvoranu. Nadam se da ćemo mi nastaviti sa dobrim igrama koje pružamo u poslednje vreme i da ćemo nastaviti pobednički niz, rekao je Partizanov prvotimac.

Partizan do sada ima učinak 6-9 i na 12. je poziciji dok Bajern ima trijumf manje.

Meč se igra sutra od 20:30 u “Štark Areni”.

Foto: Igokea m:tel/ Marija Vuruna

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE