PAO JE BAJERN: Trijumfalan kraj godine za Partizan!

Partizan – Bajern 83:77 (19:14,22:15, 18:20, 24:28)

Košarkaši Partizana savladali su minhenski Bajern u 16. kolu Evrolige. Od početka meča su nametnuli ritam koji su održali do kraja poslednjeg meča u 2022. godini.

Meč je počeo poenima Zeka Ledeja. Crno beli su dobro krenuli i već na startu imali 9:0. Posle skoro tri ipo minuta, prvi koš za Bajern daje Gilespi. Bavarci su se konsolidovali i serijom 7:0 smanjili razliku na 13:9 u korist Partizana. Izabranici Željka Obradovića posle prve četvrtine imali su prednost, posebno zahvaljujući odličnom šutu za dva iako nisu postigli niti jednu trojku.

Druga četvrtina počela je pogođenim bacanjima Kasijusa Vinstona. U ovom periodu Partizan je održavao rezultatski plus. Napravili su seriju 7:0 i na odmor otišli sa maksimalnih +12. Za 20 minuta igre pogodili su samo jednu trojku i bili bolji zahvaljujući sedam više ubačenih šuteva za dva poena.

Ledej je sa 9 poena i 5 skokova predvodio Partizan. Lesor je imao 8 uz četiri skoka. U timu iz Minhena Vinston je imao 7 poena a Jaramaz i Volden po 5.

Drugo poluvreme otvara pogodak Korija Voldena. Partizan je u istom ritmu nastavio i samo držao Bajern na distanci. Bajern je krajem treće deonice spustio razliku na manje od 10 poena koševima Bonge i Vinstona. Taj nalet je Partizan odbio i vratio se na dvocifren plus.

Lesor je prvi poentirao u poslednjoj četvrtini. I tada je Partizan održavao vođstvo a Bajern pokušavao to da dodatno smanji. Uspelo im je kada su nakon trojke Ajzaka Bonge prišli na -5 i 68:63 za crno – bele. Odmah je trojkom na trojku odgovorio Naneli. Stigao je Bajern i na -3 a Partizan je odgovorio serijom 6:0. Prekinuo ju je trojkom bivši igrač Partizana Ognjen Jaramaz.

Ušlo se u penal završnicu pri poslednjem minutu meča. Bonga je realizovao dva bacanja. Iako je Egzum izgubio loptu to nije skupo koštalo crno – bele jer je Hanter promašio trojku. Madar je potom postigao dva bacanja za +6 na 15 sekundi do kraja. Na kraju je Rubit pogodio ali nedovoljno.

U pobedničkom timu istakao se Egzum sa 19 poena. Lesor je dodao 16 a Madar 14.

Kod Bavaraca Hanter je bio najefikasniji sa 16 poena. Po 14 koševa imali su Jaramaz i Rubit.

Partizan nakon ima skor 7-9 i na 12. je mestu. Bajern je sada na 5-10 na 17 mestu.

Crno – beli prvi meč u novoj godini igraju protiv Zadra u ponedeljak 2. januara na svom terenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE