Trinkijeri: Za mene će Partizan zauvek biti „tradizione di famiglia”

Košarkaši Partizana večeras na svom terenu dočekuju Bajern iz Minhena u okviru 16. kola Evrolige.

U timu iz Minhena naćiće se bivši igrači ali i trener najtrofejnijeg srpskog kluba. U Minhenu su Vladimir Lučić, Ognjen Jaramaz, Kori Volden i sjajni trener Andrea Trinkijeri.

Sjajni strčnjak je imao odlične rezultate sa Partizanom, ali je Kovid 19 sprečio verovatno veliki upseh crno-belih. Njegov tim je krasila odlična igra i velika borba na terenu, a posle par godina legendarni trener će opet biti u Areni ali sada protiv Partizana.

– Kad pričam o Partizanu emocija čini svoje, jer za crno-bele, Beograd i Srbiju me vežu brojne lepe uspomene i prijatelji. Nezaboravni su i navijači, jedinstveni u evropskom i svetskom košarkaškom ekosistemu, koji nose tim i bezrezervno vole klub ne samo kad niže uspehe, već i kad je teško. Radio sam u Grčkoj, igrao svuda i sa osnovom tvrdim da su najverniji, rekao je Trinkijeri  za Žurnal neposredno po dolasku Bajerna u Beograd.

Srećan je iskusni trener što je Partizan tamo gde i pripada.

– Zbog svega što sam doživeo u Beogradu, drago što je Partizan ne samo prebrodio finansijsku krizu dodatnu posledicu korone, koja je projekat povratka u Evroligu direktno usporila. Dolazak Željka Obradovića je bio katalizator da se problemi brzo prevaziđu i sad je Partizan tamo gde smo i 2020. svi želeli da bude i gde bi bio da nije bilo objektivnih i nekih subjektivnih prepreka koje niko nije mogao da predvidi.

Rastanak sa crno-belima je došao ranije nego što je mislio. Od tada do danas nije govorio na tu temu.

– Život nam često donosi neke raskrsnice na koje ne možete da računate. Nema rastanka u bilo kojoj sferi koji ne ostavlja neke rane na srcu. Sa Partizanom sam doživeo toliko lepih trenutaka, koje i kad bi neko želeo, ne bi mogao da potamni. Za mene će Partizan zauvek biti „tradizione di famiglia”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČILI: Makabi se vraća u Pionir (FOTO)

Košarkaški klub Makabi Tel Aviv planira da utakmice plej-ofa Evrolige igra u hali Aleksandar Nikolić, javlja izraelski Walla Sports. Ukoliko...

POVEZANE OBJAVE