Cibona tek nakon produžetka bolja od MZT-a u Zagrebu, Kapusta sjajan, Srbi dvocifreni sa obe strane

Košarkaši zagrebačke Cibone savladali su u košarkaškom centru “Dražen Petrović” skopski MZT nakon produžetka sa 87-85, u okviru 13. kola regionalne ABA lige.

Utakmica je obilovala neizvesnošću, a iako je, s obzirom na ovosezonske partije, bila blagi favorit, Cibona je bila u zaostatku od završnice prvog poluvremena pa sve do samog finiša, kada je Borna Kapusta trojkom doneo produžetak.

Tamo je možda ključne poene trojkom postigao Majcunić na minut i 13 sekundi do kraja za prednost od 87-83, a novim poenima je Kapusta razrešio sve dileme.

Najefikasniji na utakmici bio je igrač gostiju Majkl Kefi sa 19 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, srpski košarkaš Strahinja Mićović mu se pridružio sa 17 poena i 6 skokova, a Krstevski je bio na skok do dabl-dabl učinka sa 14 poena.

U Ciboni je upravo Kapusta bio najefikasniji, koji se tako ovog puta sa 18 poena istakao i poenterski, ali nije zaostajao ni u svom specijalitetu, pošto je imao 8 završnih dodavanja.

Lovro Mazalin je pobedi doprineo sa 13 poena, a srpski bek Aleksandar Aranitović sa 11 poena i 6 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE