Nakon velike drame Barselona bolja od Zvezde!

U okviru 16 kola. Evrolige košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone rezultatom 94:99.

Zvezda je dobro otvorila meč, Petrušev nakon utrčavanja po čeonoj liniji pogađa na drugi obruč i to su prvi poeni na meču, a sa druge strane uzvraća Satoranski. Pogodila je Zvezda i u narednom napadu, a onda je stala. Sa druge strane, košarkašima Barselone je sve polazilo za rukom. Ostao je Kalinić u mis meč situaciji protiv Vildoze i nadmudrio ga, izvukao se na njegovo levo rame i naterao ga da napravi faul, a pritom pogodio šut od tablu, dodatno bacanje nije pogodio pa Zvezda gubi 4:10.

Petrušev je održavao crveno-bele u životu, dok sa druge strane Satoranski nastavlja sa sjajnom igrom i uvećava prednost svog tima. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 28:17 za gostujući tim. Na početku druge deonice slična situacija, Abrines je pogodio za tri, pa Bentil za dva. Može se reći da se Zvezda vratila u igru u drugoj deonici, sjajno je igrao Nemanja Nedović, a zatim i Filip Petrušev. Poene su postigli i Dobrić i Holand, a na poluvremenu je rezultat bio 40:43 i vođstvo od tri poena za goste.

Treća četvrtina je počela promašajem Barselone i faulom nad Nedovićem. Sa druge strane Luka Mitrović se snašao posle ofanzivnog skoka i levim zaokretom uspeo da poentira, pa su crveno-beli opet poveli.Velika bitka i rezultatska klackalica viđena je u ovom periodu igre. PNakon poena Dobrića smo videli Jana Veselog u reketu za 46:47 pa je Barselona ponovo povela. Usledio je pravi egal, a Petrušev i Bentil su upisali nove poene za domaće i doveli ih ponovo u prednost. Zatim je Nedović probao za dva poena, nije pogodio, a Mitrović uspeva da ubaci u koš za vođstvo crveno-belih od 65:57.

Početak poslednje deonice u znaku crveno-belih, sjajno je igrao Nemanja Nedović, a zatim prednost povećava i Luka Mitrović za 12 poena prednosti. Međutim, usledio je dobar period igre za Barselonu, vezali su dve trojke i približili se Zvezdi, ali usledili su novi poeni Dobrića i Nedovića.

Međutim, Barselona je trojkama pravila probleme Zvezdi, crveno-bele nije išao šut sa druge strane i rezutat je bio 79:79 minut kraja.

Nedović je pogodio dva slobodna bacanja za novo vođstvo crveno-belih i utakmica ulazi u pravu dramu. Obranila se Zvezda, a zatim je Marković fauliran i pogađa jedni slobodno bacanje. Sa druge strane, Baarselona se približila na samo jedan poen zaostatka. Nedović je pogodio oba slobodna bacanja, a sa druge strane Mirotić pogađa iz nemoguće pozicije za 84:84.

Na manje od 2 minuta pre kraja susreta, vodila je Barselona 94:96, Mirotić je pogodio oba slobodna bacanja i povećao prednost svog tima, a konačan rezultat na kraju meča je bio 94:99 za ekipu Barselone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Atalanta u finalu Kupa Italije, Milenković tragičar

Fudbaleri Atalante drugi su finalisti Kupa Italije. Oni su savladali Fiorentinu rezultatom 4:1. Tragičar tima iz Firence bio je srpski...

POVEZANE OBJAVE