ABA: Umorna Zvezda do pobede u Splitu

Crvena zvezda je slavila u Splitu u 13. kolu ABA lige protiv Splita 63:72.

Meč je u prvom poluvremenu bio izuzetno tvrd i sa mnogo grešaka na obe strane. Split je nešto bolje otvorio meč, ali je vremenom Zvezda došla do vođstva koje je posle držala većim delom prvog poluvremena.

Duško Ivanović je rotirao sve igrače, a u prvoj petroci je zaigrao Fakundo Kampaco, koji je u ranoj fazi pogodio šut za tri poena.

Posle prve četvrtine je bilo 17:21 za goste, a u drugoj je viđena rastrzana igra i vrlo neefikasna košarka. Ređali su se promašaji i greške na obe strane, a za tih 10 minuta rezultat je bio 13:11 za domaće i na poluvreme se otišlo sa 30:32.

U trećem periodu izabranici Duška Ivanovića su zaigrali daleko bolje i vrlo brzo su došli do dvocifrene prednosti posle slobodnih bacanja Nedovića. Daleko su bolje Beograđani šutirali za 3 poena i o im je pomoglo da uvedu meč u mirnije vode i na odmor se otišlo sa 44:58.

U četvrtom peridou viđen je meč sličan onom kao u drugom peridou, ali to je bilo dovoljno Beograđanima da ostvare pobedu koja je bila primarni cilj ovog gostovanja u zgusnutom rasporedu. Na kraju konačnih 63:72.

Kod pobednika ajefikasniji je bio Bentil sa 12 poena, dok su Petrušev i Nedović postigli po 9.

U Splitu Saliven 18, Mavra 14 dok je Šorter ubacio 13 poena.

Crvena zvezda sad ima skor 12-1, dok je Split na 4-9.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE