Terzić na početku priprema: Stižu petorica igrača, već znamo ko dolazi u junu

Fudbaleri Crvene zvezde su započeli pripreme za drugi deo sezone u kojem sa prvog mesta i 10 bodova prednosti brane titulu šampiona.

Ova sezona je drugačija jer šampionski naslov donosi direktan plasman u Ligu šampiona.

Na početku priprema novinarima se obratio i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

– Okupili smo se posle duge pauze. Nadam se da su momci trenirali vredno, imali su napismeno šta treba da rade. Nadam se da se narod uželeo fudbala i ne sumnjam da ćemo imati dobre pripreme. Nema opuštanja i pored 10 bodova prednosti. Partizan je veliki klub, imali smo mečeve gde smo se mučili i teško pobeđivali, rekao je generalni direktor Crvene zvezde.

Terzić je pričao o transfer politici i strategiji šampiona Srbije.

– Imamo veliki broj igrača, nikome se ne ide iz Zvezde. Imamo ponude za Erakovića, Mitrovića i Kangvu. Zasad smo sve to odbili, to su kapitalci kluba. Ima igrača koji su u planu da manje igraju, kao i onih kojima u junu ističe ugovor. Potreban nam je remont u narednih šest meseci kada ćemo igrati u Ligi šampiona. Za Evropu su nam potrebni brzi i snažniji igrači, a za domaću scenu nesto drugačiji. Hoćemo da budemo konkurentniji u Ligi šampona. Brzo ćemo objaviti dolazak četvorice ili petorice igraca. Nešto i nećemo da objavimo, jer su planirani da potpišu za jun, istakao je Terzić.

On je istakao da su odbijene dve milionske ponude.

– Dobili smo ponudu od 9 miliona, 6 miliona fiksno i 3 miliona kroz bonuse. Nismo bili zadovoljni. Imali smo ponudu i za Mitrovića iz Španije, ali i to smo odbili.

Mladi igrači će dobiti veću minutažu.

– Moramo da iskoristimo šansu i damo klincima prostor. Tu pre svega mislim na Mituljkiće, Mijatovića, Lekovića i posebno Pruceva. On je pokazao da je ekstremno veliki talenat. Takođe i Motika dobro radi, pun je Milojević hvale za njega. Verujemo u njega, ali videćemo da li će otići na pozajmicu rekao je Terzić.

Nisu ponude u Ljutice Bogdana stizale samo za mlade fudbalere, već i za iskusne nosioce igre.

– Juče smo dobili ponudu za Ivanića od 3.000.000 evra i odbili smo je. Nije stvar novca, veliki je ulog u pitanju. Hoćemo da pošaljemo poruku da nam je stalo do titule.

Očekuje bolji Partizan.

– Očekujem da budu bolji, jer mnogo cenim Petrića. Imaće ceo pripremini period i svakako očekujem da budu bolji, završio je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE